18.04.2021 ob 00:14
Deli članek
Derbi v Cirkovcah Pucončankam

Lara Opeka- Kajuh Slovan

Ljubljana (MOREL)-  V prvi ženski ligi sta vodilni ekipi do novih zmag prišli brez izgubljenega dvoboja, Vesna I je doma premagala Rakek, Kajuh Slovan pa v gosteh drugo zaloško ekipo. Do pomembne zmage je v gosteh prišla Kema Puconci, ki je s 5:2 premagala Cirkovce, medtem ko je bil Fužinar Inter Diskont s 5:2 boljši od Letrike. Aktualni državni prvak, Arrigoni, je doma s 5:1 ugnal Logatec.

Že v dopoldanskem času je bila Kema Puconci v derbiju sedmega kroga v gosteh boljša od Cirkovc, ki so bile do zdaj najbolj pozitivno presenečenje državnega prvenstva. Domačinke so do obračuna s Pucončankami le enkrat ostale praznih rok, ko je bila od njih boljša Vesna I, medtem ko so gostje izgubile tako z Vesno I kot s Kajuhom Slovanom. Čeprav je bilo na koncu 5:2 za Kemo Puconce, je do zmage prišla vse prej kot na lahek način, kajti kar tri dvoboje je dobila s 3:2. V vseh treh je bila uspešna Staša Matis, ki je bila tako s tremi zmagami tudi najboljša igralka tekme, po enkrat pa sta za gostujočo ekipo slavili še Ana Kovačec in Blažka Harkai. Za Cirkovce je bila dvakrat uspešna Katja Kranjc.

Izolčanke, ki v letošnji sezoni igrajo brez Lee Paulin in so že dvakrat ostale praznih rok, proti Logatčankam niso imele večjih težav. Tudi zato, ker Logatčanke še naprej igrajo brez svoje najboljše igralke, Nine Zupančič, tako da je do njihove edine zmage prišla Kaja Okorn. V domači ekipi je bila spet nepremagljiva izkušena Jana Ludvik, dvakrat je do zmage prišla tudi Katrina Lydia Sterchi, enkrat pa Manca Paljk.

Z zmago v Vrtojbi se je v boj za štiri mesta, ki vodijo v končnico državnega prvenstva, vključil tudi Fužinar Inter Diskont. S tremi zmagami je bila ravenska junakinja Nuša Kadiš, po eno pa sta prispevali Lea Kadiš in Polona Horvat. V domači ekipi sta bili po enkrat uspešni Sara Tokić in Gaja Mavri, ki sta bili tudi na pragu svoje druge, saj sta proti Nuši Kadiš praznih rok ostali šele v petem nizu.

Vodilni ekipi sta igrali v Zalogu, vendar ne med sabo, kajti prva ekipa Vesne je gostila Rakek, medtem ko je Kajuh Slovan igral z drugo ekipo Vesne. Obe tekmi sta se končali s 5:0, le da so v prvi slavile Založanke, v drugi pa Kodeljevčanke. Za Vesno I sta dvakrat zmagali Anina Selak in Tjaša Supanič ter enkrat Špela Trelec, za Kajuh Slovan pa je bila dvakrat uspešna Lara Opeka, po enkrat pa Tjaša Novak, Tajda Šabanov in Enya Moltara.