17.10.2021 ob 20:13
Deli članek
Državni prvaki niso dovolili presenečenja

 

Ljubljana (MOREL)- V drugem krogu 1. SNTL za moške je bila tekma med ŠD SU in Savinjo I preložena, preostale štiri pa so se vse končale z izidom 5:2. Doma so dveh točk prišli Inter Diskont proti Mengšu I, Maribor je bil boljši od Krke I, Kema Puconci pa od Vesne, v gosteh pa je na Muti slavil Kajuh Slovan

Do tekme med ŠD SU I in Savinjo I ni prišlo zaradi pozitivnega covid testa v novomeški ekipi, zato je bila tekma preložena. Tako so po dveh odigranih krogih na prvem mestu z vsemi možnimi točkami štiri ekipe, v vodstvu pa je aktualni državni prvak, Inter Diskont. Ravenčani niti v enem trenutku niso dovolili Mengšanom, da bi jih resneje ogrozili. Do zmag sta sicer prišla Andraž Avbelj, ki je premagal Luko Breznika in Rok Trtnik, ki je na kolena spravil Žigo Kristijana Žigona, toda v domači ekipi je bil s tremi zmagami spet nepremagljivi Mitja Horvat. S po eno zmago sta h končnemu zmagoslavju svoje dodala še Breznik in Žigon.

Na Muti so Kodeljevčani prišli do svoje druge letošnje zmage, največ zaslug zanjo je imel Andraž Novak, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, prav tako pa je neporažen z dvema zmagama ostal tudi mladi Mihael Kocjančič. Za domačo ekipo sta po enkrat slavila Boštjan Kraser in Matic Slodej. Boljša sta bila od Oleksandra Palčikovskega.

V Puconcih je bil v gostujoči ekipi najbolj razpoložen njihov najstarejši igralec, Bojan Pavič, ki je hkrati tudi trener ekipe, saj je ostal neporažen. Vendar sta bili njegovi zmagi premalo za končni uspeh Vesne, kajti v domači ekipi je Tomaž Pelcar spet dobil oba svoja dvoboja, dve zmagi je dodal še Damjan Zelko, eno pa Luka Norčič.

Tudi Maribor ni imel težje naloge proti oslabljeni Krki, ki je na gostovanje prišla brez Nevena Krkovića. Zato pa velja pohvaliti šele 12-letnega Amadeja Rešetiča, ki je s 3:2 premagal pet let starejšega Aneja Bradača Vranca, do ene zmage pa je za krkaše prišel še Aljaž Šmalcelja, ki je bil boljši od Nejca Konjička. Vendar je Konjiček navkljub temu prispeval eno zmago za svojo ekipo, s 3:2 je premagal Žana Vidmarja, s tremi zmagami brez izgubljenega niza je bil najboljši posameznik tekme Matevž Črepnjak, presenečenja v svojem edinem nastopu pa ni dovolil niti Gregor Komac.

Izidi drugega kroga v 1. SNTL za moške

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)