13.05.2022 ob 11:06
Deli članek
Kajuh Slovan in ŠD SU pred naslovom državnih prvakov

Ljubljana (MOREL)- V soboto sta na sporedu še drugi tekmi finala končnice v obeh 1. SNTL. Kajuh Slovan je v prvi ženski ligi pred tednom dni v prvi tekmi v Puconcih slavil s 5:0, prav tako v Puconcih pa je ŠD SU domačo Kemo premagal s 5:1, tako da Ljubljančankam in Novomeščanom do naslova državnih prvakov manjka le še zmaga. Tekma v Ljubljani se bo začela ob 15. uri, v namiznoteniški dvorani Kodeljevo, v Novem mestu, v športnem centru pa bo ob 17. uri.

V domačem taboru so navkljub visoki zmagi na prvi tekmi previdni. Zavedajo se, da se Pucončanke ne bodo kar tako predale, čeprav je kakovost, kar so v letošnji sezoni že večkrat potrdile, na strani ekipe s Kodeljevega. Zanjo bo to že tretji zaporedni finale končnice, v prvem, predlani je bil v le eni tekmi boljši Arrigoni, lani jo je z 2:1 v zmagah premagala Vesna.

»V Puconcih so dekleta odigrale eno svojih boljših tekem in dokazale, da lahko igrajo dobro tudi, ko so pod pritiskom. Verjamem, da bomo v svoji dvorani potrdile, da smo v letošnji sezoni res najboljša ekipa,« je pred drugo finalno tekmo končnice dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana, ki ima v svojih vitrinah že dva naslova državnih prvakinj. Oba iz devetdesetih let prejšnjega stoletja in pri obeh je sodelovala tudi Polončičeva.

»Že na prvi tekmi finala je ekipa Kajuh Slovana dokazala, da je v tem trenutku za en razred boljša od vseh ostalih ekip v 1. SNTL. Kljub temu naša mlada ekipa v Ljubljano ne gre z belo zastavo, ampak se bo borila po svojih najboljših močeh in skušala presenetiti vsaj kakšno domačo igralko. V vsakem primeru so to tekme, ki našim igralkam služijo za nabiranje izkušenj,« je pred sobotno tekmo dejal Mirko Unger, trener puconske ekipe, ki pa ne bo mogel voditi svojih varovank. »Le dve uri pozneje je na sporedu moški finale v Novem mestu, tako da bo ekipo vodila naša najbolj izkušena igralka, 19-letna Ana Kovačec,« je svojo odsotnost pojasnil Unger.

Peto obletnico obstoja proslaviti s prvim naslovom

Čeprav bo Športno društvo SU v kratkem praznovalo šele svojo peto obletnico, je že drugič zaporedoma v priložnosti, da osvoji naslov državnih prvakov. V lanski sezoni jim je to preprečil ravenski Fužinar Inter Diskont, ki ga je v letošnji sezoni zaustavila Kema Puconci. Pucončani, ki so v preteklosti že bili trikrat državni prvaki, so do novega finala prišli z le doma vzgojenimi igralci. V prvi finalni tekmi so se dobro borili, toda to je bilo za razigrane Novomeščane premalo.

»V teh petih letih obstoja smo se spoprijeli s številnimi izzivi in iz njih prišli še boljši, močnejši in ponosnejši. Eden večjih izzivov nas čaka zdaj to soboto, ko imamo lepo priložnost, da osvojimo naslov državnih prvakov. Res je, da je bilo v prvi tekmi 5:1 za nas, vendar je šlo v nekaterih dvobojih zelo na tesno, tako da nas na drugi tekmi čaka vse prej kot lahka tekma,« opozarja Uroš Slatinšek, trener ŠD SU, ki je hkrati tudi najboljši igralec slovenske lige, saj v letošnji sezoni v njej še ni izgubil.

»Kljub temu, da smo prvo tekmo izgubili in da je ŠD SU velik favorit tudi na drugi tekmi, se bodo naši fantje maksimalno potrudili in poskušali presenetiti domačo ekipo in izsiliti tretjo tekmo. Da bi lahko prišli do tega, bodo morali prikazati najboljšo igro v tej sezoni proti trenutno najboljši ekipi,« je pred gostovanjem v Novem mestu dejal Unger, ki si želi še: »Upam, da bosta obe tekmi potekali v prijetnem športnem ambientu pred številnimi gledalci kot je bilo na prvi tekmi v Puconcih, kjer je bila prava reklama za slovenski namizni tenis. Me pa žalosti, da skoraj nikjer, razen v lokalnih medijih, ni bilo zaslediti, da se igra finale v slovenskem namiznem tenisu.« (konec)