20.04.2022 ob 23:47
Deli članek
Kema Puconci z obema ekipama v finalu končnice

Ljubljana (MOREL)- Na Ravnah na Koroškem so se v obeh tretjih polfinalnih tekmah končnice državnega prvenstva v prvi namiznoteniški ligi veselili v taboru NTK Kema Puconci. V prvi moški ligi so Pucončani v odločilni tekmi za uvrstitev v finale premagali domači Fužinar Inter Diskont s 5:3, še bolj prepričljivo pa so do zmage prišle Pucončanke, ki so Ravenčanke premagale s 5:1. V finalu, prvi tekmi bosta 7. maja, bo moška ekipa Keme igrala z ekipo ŠD SU, ženska ekipe Keme pa s Kajuh Slovanom.

Ravenčani so se po treh urah boja dokončno poslovili od boja za naslov državnih prvakov. V izenačenem in napetem obračunu se je v domači ekipi s tremi zmagami izkazal Mitja Horvat, ki je dva dvoboja, proti Damjanu Zelku in Tomažu Pelcarju dobil s 3:2. Zato pa sta praznih rok v petem nizu ostala Darko Jamšek, ki ga je s 3:2 premagal Damjan Zelko in Žiga Kristijan Žigon, ki je vodil že z 2:0 v nizih, na koncu pa je v petem nizu na razliko izgubil proti Luki Norčiču.

V gostujoči ekipi je bil Zelko boljši tudi od Jamška, dve zmagi za Pucončane, ki bodo po šestih letih spet zaigrali v finalu državnega prvenstva, je prispeval še Tomaž Pelcar. V prvi polfinalni tekmi so Pucončani, ki so do zdaj naslov državnega prvaka osvojili trikrat, še trikrat pa so igrali v finalu, zadnjič pred šestimi leti, doma zmagali s 5:4, v gosteh pa izgubili s 4:5.

Do zgodovinskega uspeha so v tretji polfinalni tekmi prišle Pucončanke, ki so po domačem porazu s 3:5, v soboto na Ravnah slavile s 5:4. V odločilni tretji tekmi se je ob Ani Kovačec, ki je dobila oba dvoboja, izkazala tudi 14-letna Ema Crnkovič, ki je najprej ugnala dve leti starejšo Polono Horvat, nato pa po hudem boju še štiri leta starejšo Nušo Kadiš s 3:2. Nuša Kadiš je pred tem bila boljša od Blažke Harkai, vendar je bila to edina zmaga Ravenčank, kajti Blažka Harkai je s 3:1 premagala Leo Kadiš.

Izid v 1. SNTL moški, tretja polfinalna tekma končnice

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci 3:5

Izid v 1. SNTL moški, tretja polfinalna tekma končnice

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci 1:5

(konec)