05.12.2021 ob 10:46
Deli članek
Krka do prve zmage tudi pri moških

Ljubljana (MOREL)- V nepopolnem osmem krogu 1. SNTL za moške je Krka v Zalogu prišla do prve letošnje zmage, saj je s 5:0 premagala Vesno. Savinja I je doma bila s 5:1 boljša od Kajuh Slovana, že v ponedeljek pa je ŠD SU na Muti slavil s 5:3. Tekma med Mengšem I in Mariborom bo odigrana 11. decembra, medtem ko bo derbi med edinima neporaženima ekipama, Fužinar Inter Diskontom in Kemo Puconci odigrana pozneje, zaradi bolezni v taboru Pucončanov.

Novomeščani so prvič v letošnji sezoni zaigrali v najmočnejši zasedbi, tudi z Nevenom Krkovićem in Matejem Mamutom ter v Zalogu z maksimalnim izidom prišla do prvih letošnjih točk. Do dveh zmag sta prišla Mamut, ki je v prvem dvoboju s 3:2 v nizih, zadnji se je končal z izidom 11:9, premagal Bojana Paviča, in Neven Krković, eno pa je dodal še Aljaž Šmaljcelj.

Z dobrimi igrami v novi sezoni pa nadaljujejo Savinjčani, ki so v Lučah gostom iz Ljubljane oddali le eno zmago. Za Kodeljevčane je bil uspešen Andraž Novak, ki je bil s 3:2 boljši od Jake Golavška, ki je nato premagal Oleksandra Palčikovskija. Po dveh zmagi pa sta za domačo ekipo vpisala še Patrik Rosc in mladi, 15-letni Brin Vovk Petrovski, ki je proti dve leti starejšemu Mihaelu Kocjančiču zaostajal z 1:2 v nizih, nato četrtega dobil na razliko, petega pa z 11:7.

Že v ponedeljek je ŠD SU prišel do pričakovane zmage na Muti, vendar se je moral zanjo pošteno potruditi. V domači ekipi se je z dvema zmagama izkazal Boštjan Kraser, do ene zmage pa je prišel Blaž Lapajne, v gostujoči ekipi pa sta po dvakrat zmagala Jožko Omerzel in Jure Slatinšek, enkrat pa Uroš Slatinšek, ki pa je odigral le dvoboj proti Alinu Lesniku. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)