20.06.2020 ob 23:02
Deli članek

Maribor, 20. junij 2020 (MOREL)- V skrajšanem državnem prvenstvu v 1. SNTL, ki se je v rednem delu igral enokrožno, so prevladovali Mariborčani, ki so v finalu samo potrdili svojo dobro formo, vendar so se morali za deseti naslov državnih prvakov pošteno potruditi. Junak finalnega obračuna je bil Tomaž Roudi, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje, tudi osmega, v katerem je proti Aljažu Godcu zaostajal za dva niza, v nadaljevanju pa se je izkušenejši Prekmurec v mariborski ekipi le zbral in s 3:2 premagal mladega Ravenčana. Z dvema zmagama se je izkazal tudi Gregor Komac, v ravenski ekipi pa je bil dvakrat uspešen Mitja Horvat in enkrat Aljaž Godec.

V edinem današnjem polfinalnem dvoboju so Mariborčani pričakovano še drugič letos premagali Kemo I. Pucončani so do edine zmage prišli po zaslugi Tomaža Pelcarja, medtem ko sta bila za Mariborčane po dvakrat uspešna Gregor Komac in Tomaž Roudi, eno zmago pa je dodal še Matevž Črepnjak.

Do koroškega obračuna med Inter Diskontom in Xiom Muto ni prišlo, saj Mute prišla v Maribor. V finale so se tako uvrstili Ravenčani. »Naš klub na tekmah končnice 1. SNTL ZA ČLANE ne sodeluje, ker v posledici COVID-19 objektivno nismo imeli možnosti treninga in priprave na tekme. Naše dvorane kot tudi nadomestne, namenjena za treninge in tekme, so bile in so še vedno zaprte. O tem smo seznanili odgovorne v Namiznoteniški zvezi Slovenije, vendar so ne glede na to, izvedli redno kolo za dokončanje SNTL. Ker je bil naš klub zaradi neizvedbe tekme že sankcioniran, smo pri NTZ Liga odbor vložili pritožbo, saj je dejstvo, da je postopanje v neposrednem nasprotju s sprejetim sklepom Lige odborov, ki je na 6. korespondenčni seji, končani dne 15.05.2020 ob 13.00, sprejela sklep, da se ligaško tekmovanje v vseh SNTL za sezono 2019/2020 do konca izpelje v juniju in juliju 2020, a le v primeru, da bodo vsi klubi imeli možnost igranja s svojo letošnjo najmočnejšo postavo in če bodo lahko pričeli s treningi namiznega tenisa v najkrajšem možnem času - predvidoma 18.05.2020. Predmetni pogoj je Liga odborov, v skladu z obrazložitvijo navedenega sklepa, podano na zadevni korespondenčni seji, vezala na odprtje šolskih dvoran, s čimer je zasledovala izpolnitev pogoja enakovredne (vsaj tritedenske) priprave vseh ekip. Mi te možnosti objektivno nismo imeli,« je neprihod svoje ekipe v Mariboru s sporočilom za javnost pojasnil Damjan Cvetko, predsednik Xiom Mute. Xiom Muta je državno prvenstvo končala na tretjem mestu, Pucončani pa na četrtem.

Izidi zaključnega turnirja v Mariboru,1. SNTL moški

Polfinale: Maribor – Kema I 5:1, Inter Diskont – Xiom Muta 5:0 b.b.

Finale: Maribor – Inter Diskont 5:3.

(konec)