14.04.2022 ob 09:54
Deli članek
Pucončani v prednosti pred aktualnimi državnimi prvaki

Kema Puconci

Ljubljana (MOREL)- V 1. SNTL za moške si je ŠD SU I, vodilna ekipa rednega dela prvenstva, z dvema zmagama proti Savinji I že zagotovil uvrstitev v finale končnice. Po prvi polfinalni tekmi med Kemo Puconci I in Inter Diskontu so za zdaj bližje dvoboju z Novomeščani Pucončani, ki so doma zmagali s 5:4.

Aktualni državni prvaki, Ravenčani, so v rednem delu prvenstva osvojili drugo mesto, v medsebojnih tekmah pa so s Pucončani s 3:5 izgubili doma, zato pa so v gosteh pred dobrim mesecem dni s 5:3 zmagali. Že to dovolj zgovorno govori, da gre za dve izenačeni ekipi, kar se je potrdilo tudi na prvem polfinalnem obračunu končnice.

V gostujoči ekipi se je tremi zmagami izkazal Mitja Horvat, ki je v rednem delu prvenstva izgubil le tri dvoboje, v prvi polfinalni tekmi končnice pa je oddal le dva niza, po enega Damjanu Zelku in Tomažu Pelcarja. Vendar je bilo to premalo za končni uspeh ravenske ekipe, za katero je eno zmago prispeval le še Darko Jamšek, v domači ekipi pa sta se z dvema izkazala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, tako da je o končnem zmagovalcu odločal dvoboj med Luko Norčičem in Žigo Kristijanom Žigonom. Dobil ga je Norčič s 3:0. (konec)