17.04.2022 ob 23:50
Deli članek
Puconci še enkrat na ravne

Ljubljana (MOREL). V 1. SNTL za ženske bo drugi finalist prav tako znan šele 20. aprila. Medtem ko je Kajuh Slovan še drugič premagal Letriko, tokrat s 5:1, je Kema Puconci na Ravnah na Koroškem domačinke, ki so v prvi tekmi slavile s 5:3, premagala s 5:4.

Pred tednom dni so Ravenčanke v Puconcih zmagale s 5:3, vendar se Pucončanke na povratni tekmi še niso sprijaznile s porazom. Junakinja tekme je bila Ana Kovačec, ki je dobila vse tri dvoboje, eno zmago je v prvih osmih dvobojih za gostje prispevala še Blažka Harkai. V domači ekipi sta po dvakrat zmagali Nuša Kadiš in Polona Horvat, za kateri je bila pretrd oreh le Ana Kovačec. O končnih zmagovalkah je tako odločal dvoboj med Leo Kadiš in Živo Dogar, več uspeha pa je imela mlajša, petnajstletna Živa Dogar, ki je do zmage prišla v petem niz, ki ga je dobila z 11:7.

Na Kodeljevem prvouvrščena ekipa rednega dela prvenstva, Kajuh Slovan, ni dovolila nobenega presenečenja. Lara Opeka in Tjaša Novak sta zmagali po dvakrat, eno zmago je dodala še Enya Moltara, kar je bilo dovolj za novo uvrstitev Kodeljevčank v finale končnice. Za gostje je do zmage prišla Tina Mozetič, ki je bila s 3:0 boljša od Enye Moltara, vendar so se vsi trije nizi končali na razliko. Najboljša igralka Vrtojbenk, Sara Tokić, je igrala le dvoboj proti Lari Opeka. S 3:1 ga je dobila Opeka, ki je četrti niz dobila z 18:16. (konec)