14.06.2021 ob 09:00
Deli članek
Ravenčani še tretjič zaporedoma

Kidričevo (MOREL)- Z najboljšima slovenskima mladincema, Aljažem Godcem in Žigo Kristijanom Žigonom, je bil Fužinar Inter Diskont tudi na letošnjem ekipnem državnem prvenstvu, ki ga je v Kidričevem vzorno pripravil NTK Cirkovce, edini favorit za naslov državnega prvaka. Z osmimi zmagami so Ravenčani vlogo favorita tudi potrdili. Do drugega mesta je prišla Savinja I, tretji pa je bila Kema.

Že v kvalifikacijski skupini so Ravenčani brez večjih težav osvojili prvo mesto. Godec in Žigon v treh tekmah proti Vesni I, Muti in Savinji II nista izgubila niti dvoboja, eno zmago pa je h končnemu uspehu dodal tudi Leon Veronik. Še prepričljivejši so bili varovanci Jureta Dretnika v polfinalni skupini, v kateri so prav tako dobili vse tri dvoboje, brez zmage pa je proti Juretu Smodišu iz Keme ostal le Veronik. Ob ravenski ekipi se je v finale uvrstila še Kema, ki je bila boljša od Rakeka in Mengša II.

V drugi polfinalni skupini je prevladovala Savinja I, ki je v kvalifikacijski skupini prav tako dobila vse tri svoje tekme. Najtežje delo so Savinjčani imeli proti ekipi ŠD SU, ki je bila lani druga. Pri Novomeščanih se je z dvema zmagama sicer izkazal Mitja Omerzel, vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh, kajti za Savinjo I so po enkrat zmagali Brin Vovk Petrovski, Dejan Jovanović in Matic Čopar. V finalno skupino se je uvrstil še Mengeš I, ki je prav tako ŠD SU premagal s 3:2. Spet je bil Mitja Omerzel tisti, ki je obakrat prišel do zmage, v mengeški ekipi pa so po enkrat slavili Aljaž Goltnik, David Grad in Luka Jokić.

Tudi v finalni skupini je bil Fužinar Inter Diskont nepremagljiv. Predvsem to velja za Godca in Žigona, ki sta državno prvenstvo končala brez poraza. Najprej so bili Ravenčani s 3:1 boljši od Mengša I, nato pa so prvo mesto potrdili še z zmago s 3:1 proti Savinji I, ki si je drugo mesto zagotovila z zmago proti Kemi s 3:2. Spet so vsi trije njeni igralci, Čopar, Vovk Petrovski in Jovanović prišli do ene zmage, za Pucončane pa sta po enkrat zmagala Jure Smodiš in Nino Šegula.

Prvo mesto je tako brez poraza osvojil Fužinar Inter Diskont v postavi Aljaž Godec, Žiga Kristijan Žigon in Leon Veronik. To je bil že tretji zaporedni naslov za ekipo iz Raven. Druga je bila Savinja I z Brinom Vovkom Petrovskim, Dejanom Jovanovićem in Maticem Čoparjem, tretja Kema, za katero so igrali Jure Smodiš, Nino Šegula in Jan Lipič, četrto mesto pa je osvojil Mengeš I (Luka Jokić, Aljaž Goltnik, David Grad). V skupini od petega do osmega mesta je bil najboljši ŠD SU, za katerega je igral Mitja Omerzel, ki je bil, tako kot Godec in Žigon na koncu brez poraza, za Novomeščane pa so igrali še Andraž Zupančič, Maj Murn in Mark Gazvoda. Na šestem mestu je državno prvenstvo končal Rakek (Luka Stražišar, Roj Klopčič, Tine Krpan, Gašper Žirovnik Remenih), sedma je bila Vesna I (Aljaž Fortuna, Domen Grčar, Mark Dimnik, Miha Oražem) in osmi Mengeš II (Nal Savšek Pintarič, Jan Šober, Jan Kromar). Skupaj je nastopilo 17 ekip. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)