28.11.2021 ob 01:35
Deli članek
Ravenčani uspešni tudi v Mariboru

Inter Diskont

Ljubljana (MOREL)- V derbiju nepopolnega sedmega kroga v 1. SNTL za moške, tekma med Kemo Puconci in ŠD SU I je bila zaradi karantene domače ekipe preložena, je aktualni državni prvak Fužinar Inter Diskont v Mariboru premagal domačine s 5:2. Tudi sicer so vse zmage pripadle gostujočim ekipam, Xiom Muta je bila s 5:3 boljša od Vesne, Mengeš I je s 5:2 premagal Kajuh Slovan, Savinja I pa je proti Krki slavila s 5:0.

Aktualni slovenski državni prvaki so tudi po sedmih odigranih tekmah ostali neporaženi. Spet je najboljšo igro prikazal Mitja Horvat, ki je proti Mariborčanom dobil vse tri svoje dvoboje, po eno zmago pa sta h končnemu uspehu prispevala Darko Jamšek in Luka Breznik, ki sta bila s 3:2 boljša od Matevža Črepnjaka. V domači ekipi je do edinih dveh zmag prišel Gregor Komac.

Do svoje prve letošnje zmage je v dvorani v Zalogu prišel Xiom Muta, junak dvoboja pa je bil Matic Slodej, ki je prišel do treh zmag, z dvema pa se je izkazal Boštjan Kraser. Založani so tako ostali pri dveh točkah, po enkrat pa so bili uspešni Bojan Pavič, Taj Lavrič in Filip Kolle. Do pomembne zmage so na Kodeljevem prišli Mengšani, ki so bili po treh zmagah Klemna Jazbiča in dveh Andraža Avblja boljši od domačinov, za katere sta po enkrat zmagala Andraža Novak in Mihael Kocjančič.

Najlažje delo je v tem krogu imela Savinja I, ki v Dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje ni imela težjega dela proti oslabljeni Krki. Gostje, za katere sta po dvakrat zmagala Jaka Golavšek in Patrik Rosc, eno zmago pa je dodal še Brin Vovk Petrovski, so se s četrto letošnjo zmago po točkah izenačili z Mariborčani. (konec)