05.12.2021 ob 10:49
Deli članek
Ravenčanke v derbiju boljše od Pucončank

Kajuh Slovan

Ljubljana (MOREL)-  V 1. SNLT za ženske tudi  niso bile odigrane vse tekme, ker je Sara Tokić na kadetskem svetovnem prvenstvu na Portugalskem, zato bo Letrika v Cirkovcah igrala 11. decembra. V preostalima tekmama je Fužinar Inter Diskont doma s 5:2 premagal Kemo Puconce, vodilni Kajuh Slovan pa je v Logatcu zmagal s 5:0.Čeprav je Kajuh Slovan v prvi ženski ligi v Logatcu igral brez svoje najboljše igralke, Lare Opeka, ni imel večjih težav proti oslabljeni domači ekipi. Po dvakrat sta zmagali Tjaša Novak in Nuša Bolte, enkrat pa je do nje prišla tudi Enya Moltara.

Do pomembne zmage v boju za prva štiri mesta, ki vodijo v končnico državnega prvenstva, so prišle Ravenčanke, ki so na lestvici prehitele Pucončanke in so zdaj pete. Obe ekipi imata zdaj po štiri zmage in tri poraze, za osvojeni točki pa sta v domači ekipi imeli največ zaslug Nuša Kadiš, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, obakrat pa je do zmage prišla tudi Polona Horvat. Za Pucončanke sta po enkrat zmagali Blažka Harkai in Ana Kovačec.

Tekma med Cirkovcami in Letriko bo kot rečeno 11. decembra, Arrigoni je brez boja dobil tekmo z Vesno, ki je tik pred začetkom tekmovanja izstopila iz lige, medtem ko je bila Krka prosta. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)