27.08.2021 ob 23:23
Deli članek
Slovenke tik pred uvrstitvijo na ekipno evropsko prvenstvo

Lea Paulin

Beograd (MOREL)- Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v prvih dveh kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, ki bo od 28. septembra do 3. oktobra v romunskem Cluju, zabeležila dve zmagi. V Beogradu je v skupini B brez večjih težav s 3:0 premagala Ferske otoke, s 3:0 pa je bila boljša tudi od Estonije, a sta se kar dve tekmi končali šele v petem nizu. V soboto bodo izbranke Vesne Ojsteršek ob 13. uri igrale še z Walesom.

Tekma s Ferskimi otoki je bila za najboljše slovenske namiznoteniške igralke po pričakovanjih le ogrevanje. Najbolj prepričljivo je svoj dvoboj dobila Lea Paulin, ki je Britt Michelsen v treh nizih prepustila le sedem točk. Tudi Ana Tofant in Lara Opeka nista imeli večjih težav, saj njuni nasprotnici prav tako nista osvojili niza.

Tudi proti Estoniji, ki je v prvem krogu s 3:2 premagala Wales, slovenska izbrana vrsta ni izgubila dvoboja, vendar je morala v zmago vložiti veliko več truda. Namesto Opeke je priložnost dobila Katarina Stražar, ki je v pravem maratonskem dvoboju šele v petem nizu strla odpor Reelice Hanson. Prva dva niza je Stražarjeva dobila na razliko, v tretjem in četrtem pa je bila v končnicah bolj zbrana Estonka. Odločal je peti niz, v njem pa je s 13:11 slavila slovenska reprezentantka. Tudi Paulinova je za zmago proti Airi Avameri potrebovala pet nizov, zadnjega je dobila z 11:6. Novi dve točki za slovensko reprezentanco, s katerima so pred vrati evropskega prvenstva, je potrdila Tofantova, ki je Vitalii Reinol prepustila drugi niz.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipno evropsko prvenstvo že uvrščena.

Izidi kvalifikacijskega turnirja v Beogradu

1.krog

Slovenija – Ferski otoki   3:0

Ana Tofant – Anja Wongwai     3:0 (7, 5, 5)

Lara Opeka – Henrietta Noerr   3:0 (1, 9, 6)

Lea Paulin – Britt Michelsen     3:0 (4, 2, 1)

Estonija – Wales           3:2

2.krog

Slovenija – Estonija      3:0

Katarina Stražar – Reelica HAnson  3:2 (9, 10, -9, -10, 11)

Lea Paulin – Airi Avameri               3:2 (8, -5, 11, -6, 6)

Ana Tofant – Vitalia Reinol            3:1 (8, -11, 10, 6)

Wales – Ferski otoki   3:0

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)