17.02.2019 ob 10:18
Deli članek

Ljubljana, 17. februar 2019 (MOREL)- Kar tri ure je trajal derbi 14. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški med vodilnima ekipama državnega prvenstva. Na koncu je s 5:4 slavila Krka in si s tem skorajda že zagotovila prvo mesto po rednem delu tekmovanja, medtem ko Fužinar Inter Diskontu I najverjetneje ostaja boj za drugo mesto. V preostalih tekmah je Maribor s 5:0 premagal Savinjo, Cornelleau Mengeš II je bil s 5:3 boljši od Sobote, Kema I pa prav tako s 5:1 od Kajuh Slovana.

Dvoboj v Dolenjskem namiznoteniškem centru Drgančevje med Krko in Inter Diskontom I je bil odločen šele v devetem dvoboju. Obračun med lani najboljšima slovenskima ekipama, ki sta vodilni tudi v letošnji sezoni, so bolje začeli domačini, ki so po dveh zmagah Tilna Cvetka in Lorencia Lupulescuja vodili s 3:1, vendar se Ravenčani s porazom še niso sprijaznili. Za preobrat je poskrbel Mitja Horvat, ki je dobil dvoboja s Tilnom Novakom in Tilnom Cvetkom, medtem ko je izkušeni Darko Jamšek na kolena spravil Lorencia Lupulesca, za katerega je bil to šele drugi poraz v sezoni. Zadnja dva niza je 49-letni Jamšek dobil na razliko. Toda krkaši so se z zmago Lupulescuja proti Janezu Petrovčiču, ki je svoji ekipi tudi priboril eno zmago, vrnili v igro, v odločilni deveti pa je presenetil Tilen Novak, ki je po zaostanku z 1:2 v nizih slavil v četrtem ter nato še petem nizu, slednjega je dobil z 11:9, premagal Jamška. Z zmago in novima dvema točkama so si Novomeščani bolj ali manj že zagotovili najboljše izhodišče v končnici državnega prvenstva.

Razburljivo je bilo tudi na tekmi med Kemo I in Kajuh Slovanom, kjer je bil junak dvoboja s tremi zmagami Damjan Zelko, dve pa je za Pucončanke prispeval Tomaž Pelcar. V gostujoči ekipi je bil dvakrat uspešen Andraž Novak, enkrat pa Denis Pintar. Osem dvobojev so videli tudi gledalci v Mengšu, kjer je najmlajša ekipa v prvi ligi premagala Sobočane. Po dvakrat sta bila uspešna Aljaž Frelih in Rok Trtnik, ki se je vrnil z mladinskega mednarodnega prvenstva Češke, enkrat pa Tim Pavli. Za Sobočane je dvakrat slavil Tomaž Roudi in enkrat Gaj Vidmar. Najlažjo pot do zmage so imeli na pogled Mariborčani, ki Savinjčanom niso oddali niti dvoboja, a so se zadnji trije končali na razliko. V domači ekipi sta se z dvema zmagama izkazala Gregor Komac in Danilo Piljak ter z eno Matevž Črepnjak.

Tekma Arrigoni – Mengeš I je preložena na 21. februar.

Izidi 14. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški  

(konec)