27.03.2021 ob 23:14
Deli članek

Ljubljana, 27. marec 2021 (MOREL)- Po četrtem krogu 1. SNTL moški sta brez poraza le še dve ekipi, aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU. Mariborčani so na derbiju v Puconcih s 5:2 premagal do zdaj vodilno Kemo I, za katero je bil to prvi letošnji poraz, Novomeščani pa so bili doma s 5:1 boljši od Xiom Mute. Do prve zmage je prišla Krka, ki je s 5:4 ugnala Mengeš I, ravenski Inter Diskont pa je bil s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. Prvih dveh letošnjih točk se je v Izoli veselila tudi Savinja I, ki je zmagala s 5:2.

Pred obračunom so bili Pucončani zaradi boljše razlike v nizih pred ekipama ŠD SU in Mariborom, toda v četrtem krogu so naleteli na pretrd oreh. Aktualni državni prvaki so imeli na voljo več razpoloženih igralcev, predvsem pa so bili bolj zbrani v končnicah nizov, kar jim je tudi prineslo končno zmago. Trije od sedmih dvobojev so se končali šele v petem nizu, dva so dobili domači igralci, Damjan Zelko je premagal Gregorja Komaca, dva pa so dobili gostje, obakrat Matevž Črepnjak. Z dvema zmagama se je v mariborski ekipi izkazal tudi Komac, eno zmago pa je dodal Tomaž Roudi.

Manj težav je imel novomeški ŠD SU, čeprav Uroš Slatinšek tokrat ni igral. Zato pa se je z dvema zmagama ob Juretu Slatinšku izkazal tudi mladi Jožko Omerzel, do ene zmage pa je prišel tudi Domen Zupančič. Za gostujočo ekipo z Mute je bil uspešen Boštjan Kraser. Do pričakovanih dveh točk so prišli tudi Ravenčani, pri katerih sta po dvakrat zmagala Mitja Horvat in Žiga Kristijan Žigon. Po napetem obračunu je do zmage proti Denisu Pintarju s 3:2 prišel tudi Luka Breznik, ki pa je z 2:3 izgubil proti Andražu Novaku.

Najbolj napeto je bilo v dvorani Drgančevju v Novem mestu, kjer je v odločilnem devetem dvoboju Aljaž Šmalcelj s 3:1 premagal Aljaža Freliha in s svojo edino zmago prispeval svoj delež k prvima točkama Krke v letošnji sezoni. Enkrat je bil za Krko uspešen še Tilen Novak, do treh zmag pa je prišel njen najboljši igralec, Lorencio Lupulescu. Za goste in Mengša sta po dvakrat zmagala Andraž Avbelj in Rok Trtnik.

Jaka Golavšek s tremi zmagami ter brata Oskar in Patrik Rosc z eno so Savinji I prinesli prvo letošnjo zmago, na drugi strani so Izolčani še naprej edina ekipa brez nje. Za Izolčane sta bila po enkrat uspešna Simon Frank in Erik Paulin.

Izidi četrtega kroga 1 .SNTL moški

To je zapisal Miha Štamcar.(konec)