02.05.2021 ob 10:12
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva sta bili v 1. SNTL za moške odprti še dve vprašanji, katera ekipa bo ob ŠD SU I, Fužinar Inter Diskontu in Mariboru še igrala v končnici prvenstva ter kdo bo igral v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v ligi. Najbolj zadovoljni so bili v taboru Keme Puconcev, ki bo navkljub porazu z Ravenčani igrala v končnici ter v Kajuh Slovanu in Savinji I, ki sta si zagotovila obstanek v ligi.

Čeprav so Pucončani v zadnjem krogu v svoji dvorani z 2:5 izgubili z Ravenčani, so po tesnem porazu Mengša doma z vodilnim ŠD SU I s 4:5 in zmagi Krke v Izoli proti Arrigoniju s 5:1, redni del prvenstva končali na četrtem mestu. Vse tri ekipe so ga končale s petimi zmagami in štirimi porazi, v medsebojnih tekmah pa so bili najbolj uspešni prav Pucončani, ki so s 5:3 premagali Novomeščane, z Mengšani pa so izgubili s 4:5. Ker je Mengeš v četrtem krogu s Krko izgubil s 4:5, je zaradi zmage več v medsebojnih tekmah Kema Puconci I četrta, Mengeš I je peti, Krka pa šesta.

Mengšani bodo po tekmi z vodilnim ŠD SU-jem verjetno še dolgo obžalovali poraz v odločilnem devetem dvoboju, v katerem je izkušeni Andraž Avbelj moral priznati premoč mladega Mitje Omerzela. Za slednjega je bila to edina zmaga na tekmi, v kateri so Novomeščani igrali brez Jureta Slatinška. S tremi zmagami se je izkazal Uroš Slatinšek, ki ni izgubil niti niza, eno je dodal še Jožko Omerzel. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala Klemen Jazbič in Rok Trtnik.

Drugouvrščeni Fužinar Inter Diskont je dobro formo potrdil tudi v Puconcih, kjer so ob dveh zmagah Mitje Horvata po enkrat slavili še Žiga Kristijan Žigon, Luka Breznik in Aljaž Godec. V domači ekipi je bil dvakrat uspešen Tomaž Pelcar.

Že pred zadnjim krogom je bilo jasno, da se Krka ne more več vmešati v boj za uvrstitev v končnico. V Izoli so Arrigoni, ki se tako poslavlja iz prvoligaške druščine, premagali s 5:3. V domači ekipi si vse pohvale zasluži Erik Paulin, ki je dobil vse tri svoje dvoboje. Med drugim je premagal tudi Lorencia Lupulescuja s 3:2. Za novomeško ekipo je bil Lupulescu uspešen dvakrat, tako kot tudi Tilen Novak, do ene zmage pa je prišel še Aljaž Šmaljcelj.

XIOM Muta in Kajuh Slovan sta imela pred zadnjim krogom po dve zmagi in šest porazov, Savinja I pa je bila le pri eni. Ker je XIOM Muta pričakovano ostala praznih rok pri aktualnih državnih prvakih, ki so zmagali s 5:0, do dveh zmag sta prišla Matevž Črepnjak in Gregor Komac, do ene pa Tomaž Roudi, je bil njen neposredni obstanek v ligi odvisen od tekme v Lučah. V njej je Savinja I s 5:1 premagala Kajuh Slovan, to pa je pomenilo, da si bo XIOM Muta obstanek v 1. SNTL skušala izboriti v dodatnih kvalifikacijah z drugouvrščeno ekipo 2. SNTL. Savinja I je namreč v prvem krogu z XIOM Muto izgubila s 4:5, medtem ko je Kajuh Slovan ekipo z Mute premagal s 5:0. Obstanek Savinji I sta v zadnjem krogu s po dvema zmagama priigrala Patrik Rosc in Jaka Golavšek, z eno pa mladi Oskar Rosc, za Kodeljevčane pa je bil uspešen Andraž Novak.

V polfinalu končnice, ki bi se morala začeti v začetku junija, ekipe bodo igrale na dve zmagi, sta para: ŠD SU – Kema Puconci in Fužinar Inter Diskont – Maribor.

Izidi 9. kroga v 1. SNTL za moške

To je zapisal Miha Štamcar. (konec)