12.03.2021 ob 16:59
Deli članek

Ljubljana, 12. marec 2021 (MOREL)- Jutri se bo začelo letošnje ekipno državno prvenstvo v 1. slovenski namiznoteniški ligi za  članice. Zaradi dosedanje prepovedi domačih namiznoteniških tekmovanj zaradi epidemije virusa covid-19 (ki je trenutno za prvoligaške članske lige odpravljena) in posledično pomanjkanja igralnih terminov, se bo po sklepu Liga odbora in izvršnega odbora NTZS odigrala le spomladanska polovica rednega dela tekmovanja (brez jesenskega dela), od vključno prvotno predvidenega 10. kroga naprej in nato še končnica, v kateri bodo nastopile najboljše štiri ekipe iz rednega dela.

Izolski Arrigoni bo po štirih zaporednih naslovih težko ubranil naslov državnih prvakinj v 1. SNTL za ženske. »Od lanske zmagovalne ekipe je iz prve v ekipe ostala le Jana Ludvik, saj se je Lea Paulin odločila za avstrijsko ligo, Urška Čokelj pa je sklenila svojo športno pot. Jani bosta k doseganju zmag pomagali še še mlada Manca Paljk in Katrina Sterchi ter Kim Fink. Glede na spremembo ekipe je cilj ekipe da se uvrsti v končnico lige,« je cilj kluba predstavil njegov predsednik Igor Novel.

»Zamik prvenstva bo zagotovo imel svoje posledice, kajti to vendarle ni bil normalni proces treninga. Ker je Tamara Pavčnik, naša nova igralka, študentka in je imela šolanje na daljavo, ni hodila na treninge v Ljubljano, prav tako je bila nekaj več odsotna tudi Špela Trelec, ki se je zaposlila kot montažerka. Druge so lahko trenirali bolj ali manj normalno, vsem, ne samo nam, pa seveda manjka tekem, tako da pred prvimi tekmami nihče ne ve, v kakšni formi je,« je o poznejšem začetku prvenstva dejal Bojan Pavič, trener zaloške Vesne, ki je bila lani četrta, v letošnji sezoni pa bo imela v prvi ligi dve ekipi.

»Ker je bilo nekaj odpovedi, se je pojavila možnost, da bi lahko igrali tudi z našo drugo ekipo in smo jo tudi izkoristili. Ob izkušeni Kristini Rahotin Pavič bodo zanjo igrale še Katarina Lešnjak, Adrijana Mrazič, Zala Kontelj in Katja Markeljc. Kakšnih posebnih ciljev s to ekipo nimamo, v prvi vrsti bo šlo za nabiranje izkušenj, predvsem pa bodo lahko igrale, saj za to že osem mesecev niso imele nobene priložnosti. S prihodom Pavčnikove pa s prvo ekipo ne bežimo od tega, da si želimo naslova državnih prvakinj. Pred tremi leti smo bili blizu njega, zdaj bi ga končno radi osvojili,« pa je o ciljih dejal Pavič. Omenimo še, da bodo ob Pavčnikovi, ki je zadnji dve sezoni igrala za Ljubljano, igrale še Ivana Zera, Tjaša Supanič, Špela Trelec in Anina Selak.

Resne konkurentke Založankam bodo igralke Kajuh Slovana, ki so leto dni starejše in s tem tudi bolj izkušene. »Nekaj našim igralkam in tudi igralcem zaradi covid omejitev in bolezni ni uspelo redno trenirati, zato je toliko težje napovedati, kako smo pripravljeni na začetek prvenstva. Tudi zato, ker osem mesecev nismo igrali. Vseeno pa je imelo to obdobje tudi eno dobro lastnost, in sicer, da smo po dolgem času lahko bolj sproščeno trenirali brez tega, da bi vsak konec tedna sledilo tekmovanje. V prvenstvu največ pričakujemo od Lare Opeka in Tjaše Novak, seveda pa ne smemo pozabiti na našo najmlajšo, Enyo Moltara, ki je že v prejšnjem letu pokazala odlične nastope. Dodatno se je ekipa okrepila z igralko Nušo Bolte, ki je prišla na študij v Ljubljano, računamo pa še na Aljo Benčina. Po lanski odlični sezoni, ko so dekleta zasedle drugo mesto. so seveda apetiti tudi malo zrasli. Letošnja liga bo pri dekletih bolj izenačena, ker je v njej od pet do šest zelo enakovrednih ekip z mladimi perspektivnimi igralkami. Želimo si, da dobro začnemo prve štiri kroge prvenstva, še posebej pa 1. krog, ko igramo proti lanskim prvakinjam,« je o pričakovanjih v novi sezoni spregovorila Špela Polončič, trenerka ekipe s Kodeljevega.

Po lanskem četrtem mestu si v Logatcu želijo vsaj ponovitve uspeha. »Realni cilj je med prvih pet ekip. Tudi v letošnji sezoni bo naša prva igralka Nina Zupančič, žal pa zaradi službenih obveznosti ne bomo več mogli računati na nekdanjo mladinsko reprezentantko Katjo Gutnik. Tako bosta ob Zupančičevi v ekipi še Katja Okorn in Hana Rožmanec, novinka pa je Tereza Kavčič,« je v nekaj stavkih letošnjo zasedbo Logatčank predstavil njihov trener Darko Malič. 

Med ekipami, ki se odkrito spogledujejo s končnico državnega prvenstva, je zagotovo tudi Kema Puconci. Podobno kot pri moških, bo tudi ženska ekipa Keme igrala samo z doma vzgojenimi igralkami, Stašo Matis, Ano Kovačec in Blažko Harkai. V ekipi ni več Nuše Vogrinčič, ekipo pa bo vodil Mirko Unger. »Časa za pripravo na začetek prvenstva je bilo dovolj, nekaj težav pa je bilo zaradi študijskih obveznosti naših igralk. Prvi cilj je uvrstitev v sredini lestvice,« je dejal Unger.

Podobno razmišljajo tudi v Letriki, ki jo vodi Miroslav Tokič. Ekipa iz Vrtojbe bo igrala v zasedbi Tina Mozetič, Gaja Mavri, Sara Tokić, Eva Cerkvenič, Valentina Mišigoj in Petra Pia Fornazarič, v kateri je igrala že lani, ko je bila na koncu šesta. »Ker ni nobenih sprememb v ekipi, igralke pa so leto dni starejše in tudi bolj izkušene, si želimo najmanj ponovite lanske uvrstitve,« napoveduje Tokič.

Mlado, nadarjeno zasedbo imajo tudi v Fužinar Interdiskontu, ki je v preteklosti kraljeval v ženski konkurenci. Trenutno njihova mlada ekipa še ni na tej ravni, zato načrtujejo uvrstitev v sredino lestvice, tiha želja pa je uvrstitev na zaključni turnir. »To bi bil za našo ekipo odličen rezultat, ki ga bo težko doseči, ne bo nemogoče. Tudi v letošnji sezoni bomo igrali v isti zasedbi, se pravi s članicama Leo Kadiš in Uršo Večko ter mladinkami Nušo Kadiš, Polono Horvat, Niko Pandev in Rosano Pajer,« je povedal trener Jure Dretnik.

Ob drugi ekipi Vesne bodo v prvi ligi novinke še igralke NTK Cirkovce in PPK Rakek. Cirkovčanke so lani v drugi ligi osvojile prvo mesto, veliko težje delo pa jih seveda čaka v prvoligaški konkurenci. Pod vodstvom trenerja Danila Piljaka bodo za Cirkovce igrale Katja Kranjc, Ina Unger, Daniela Butkovska Tomanič, Zoja Žolek in Lana Erhatič. Obstanek v ligi je prvi cilj tudi ekipe z Rakeka, ki jo vodi Danijel Vizjak. V ekipi so Simona Soldat, Lina Kovšca, Kaja Zadravec, Sanaj Mihajlovska in Valentina Vizjak.

Pari 1. kroga v 10. kroga v SNTL ženske: Cirkovce – Vesna I, Vesna II – Letrika, Kajuh Slovan – Arrigoni, Rakek – Kema Puconci, Fužinar Interdiskont – Logatec.

Klubi v 1. SNTL ženske:

Arrigoni: Jana Ludvik, Urša Čokelj, Minea Ljuca, Manca Paljk, Katrina Sterchi. Trener: Zdenko Švab.

Kajuh Slovan: Lara Opeka, Tjaša Novak, Enya Moltara, Nuša Bolte in Alja Benčina. Trenerka: Špela Polončič.

Logatec: Nina Zupancic Nina, Katja Okorn, Hana Rožmanc, Tereza Kavčič. Trener: Darko Malič.

Vesna I: Ivana Zera, Tamara Pavčnik, Tjaša Supanič, Špela Trelec, Anina SelakTrener: Bojan Pavič.

Kema Puconci: Staša Matis, Ana Kovačec, Blažka Harkai, Živa Dogar, Ema Crnkovič. Trener: Mirko Unger.

Letrika: Tina Mozetič, Gaja Mavri, Sara Tokić, Eva Cerkvenič, Valentina Mišigoj in Petra Pia Fornazarič. Trener: Miroslav Tokič.

Inter Diskont Fužinar: Nuša Kadiš, Lea Kadiš, Polona Horvat, Nika Pandev, Urša Večko. Trener: Jure Dretnik.

Cirkovce: Katja Kranjc, Ina Unger, Daniela Butkovska Tomanič, Zoja Žolek, Lana Erhatič. Trener: Danilo Piljak.

PPK Rakek: Simona Soldat, Lina Kovšca, Kaja Zadravec, Sanaj Mihajlovska, Valentina Vizjak. Trener: Darijan Vizjak.

Vesna II: Kristina Rahotin, Pavič, Katarina Lešnjak, Adrijana Mrazič, Zala Kontelj, Katja Markeljc. Trener: Bojan Pavič.

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)