27.03.2021 ob 23:17
Deli članek

Ljubljana, 27. marec 2021 (MOREL)- V četrtem krogu 1. SNTL ženske sta bili vodilni ekipi uspešni v gosteh. Kajuh Slovan je s 5:2 premagal Fužinar Inter Diskont, Vesna I pa Kemo Puconci. Do svoje prvoligaške zmage je prišla druga ekipa Vesne, ki je presenetila domači Logatec s 5:3, v bližnjem Rakeku pa so Cirkovce premagale domačinke s 5:0. Tekma med Arrigonijem in Letriko bo na sporedu v nedeljo, 28. marca.

V petek je Kajuh Slovan v zaostali tekmi premagal Logatčanke, dan pozneje pa so bile slavile tudi na Ravnah na Koroškem. Največ zaslug za četrti par točk ekipe s Kodeljevega v Ljubljani je imela Lara Opeka, ki je zabeležila tri zmage, zadnjo proti Nuši Kadiš s 3:2, tako da je ob Niki Pandev, ki pa je do zdaj igrala le en dvoboj, edina neporažena igralka v prvi ženski namiznoteniški ligi. Po enkrat sta bili za varovanke Špele Polončič uspešni še Enya Moltara in Tjaša Novak, v domači ekipi sta do zmage prišli Nuša Kadiš in Polona Horvat.

Prva ekipa zaloške Vesne so se ob le treh izgubljenih nizih četrte letošnje zmage veselile v Puconcih. Tamara Pavčnik in Ivana Zera zmagali po dvakrat, do ene pa je prišla Špela Trelec. Za popolno veselje v Vesni pa je poskrbela tudi njihova druga ekipa, ki je premagala Logatčanke. Domačinke so tudi tokrat igrale brez Nine Zupančič, do treh zmag je sicer prišla Kaja Okorn, kar pa ni bilo dovolj za njihov končni uspeh. V gostujoči ekipi sta dvakrat zmagali trinajstletna Katarina Lešnjak in leto dni starejša Adrijana Mrazič, enkrat pa njena sovrstnica Zala Kontelj.

Še tretjič zaporedoma so do dveh točk prišle Cirkovce, ki na Rakeku niso imele večjih težav, da so prišle do zmage. Najtežje delo je imela Katja Kranjc, ki je odpor Simone Soldat strla šele v petem nizu, medtem ko Ina Unger in Katja Kranjc za svoji dve zmagi nista oddali niti niza.

Izidi četrtega kroga 1. SNTL ženske 

To je zapisal Miha Štamcar.(konec)