07.11.2021 ob 22:18
Deli članek
Vse pripravljeno tudi za drugi turnir v Laškem

Laško (MOREL)- Že v ponedeljek se bo s kvalifikacijskimi boji začeli drugi turnir v Laškem, tokrat pod imenom WTT Contender Novo mesto. Turnir v Laškem pozorno spremljajo tudi člani NTK Krka Novo mesto, kluba, ki nosi največjo težo organizacijskih izzivov takšnih turnirjev z imenitno igralsko udeležbo tako v moški kot ženski zasedbi.

»Kot prvi mož kluba, ki ga vodim zadnje leto, sem tudi pred začetkom drugega turnirja v Laškem, podobno kot večina naših članov in podpornikov, nekoliko nervozen. Gre za res velik turnir, tokrat pod imenom  WTT Contender Novo mesto, ki pa ga bo naša dolenjska ekipa na Štajerskem očitno opravila z odliko. Nervozen sem malce tudi zato, ker bo na turnirju zaigral naš najboljši igralec Darko Jorgić. Če bo tako uspešen, kot je v letošnjem letu in kot smo z organizacijo turnirja v izvedbi NTK Krka Novo mesto uspešni mi, potem bomo v klubu dvakrat zadovoljni,« je pred začetkom ponedeljkovih kvalifikacij dejal Jernej Jedlovčnik, predsednik NTK Krka Novo mesto

Izžrebani so pari prvega kroga kvalifikacij za drugi WTT Contender, ki bo v Laškem v naslednjem tednu, nosi pa ime po Novem mestu, od koder je tudi glavnina organizacijskega odpora, ki pripravlja to odmevno tekmovanje. To bo v zadnjem letu in pol šele sedmi turnir pod okriljem ITTF, obenem pa zadnji pred SP v Houstnu v ZDA, ki se začne 23. novembra in kjer bo igralo le 128 najboljših igralcev sveta (z nekaj omejitvami na državo, recimo lahko je le pet Kitajcev, doslej sedem). Žal je meja za nastop tako visoko, da v Teksasu ne bo slovenske ženske vrste in le trije Slovenci - Darko Jorgić, Bojan Tokić in Deni Kožul.

Drugi turnir bo še precej močnejši od prvega, veliko o tem pove že dejstvo, da bo najboljši slovenski igralec Darko Jorgić »šele« šesti nosilec turnirja. Če nastopa ne bi odpovedala poškodovani Nemec Dimitrij Ovtcharov in Nigerijec Quadri Aruna, bi bil Jorgić komajda med nosilci.

Na drugem turnirju med ženskami ne bo Lare Opeka, pri moških pa je novinec član Logatca Miha Podobnik. V glavnem žrebu (žreb bo danes) pa so neposredno Bojan Tokić, Darko Jorgić, Ana Tofant in Katarina Stražar.

Že kvalifikacije, ki se začenjajo jutri, so zelo zahtevne. Med Slovenci je edini nosilec Deni Kožul, ki je šesti postavljeni igralec kvalifikacij. Najviše postavljena v kvalifikacijah pa sta Francoz Can Akkuzu (82. na svetu) in Egipčanka Yousra Helmy (87. na svetu). V tem tednu sta bila nosilca kvalifikacij med 120. in 130. mestom na svetu. 

Pari 1. kroga kvalifikacij - ponedeljek 08.11.2021:

Moški:

Deni Kožul (Slo)  -  Aljaž Godec (Slo)

Tilen Cvetko (Slo) - Alexander Chen (Avt)

Peter Hribar (Slo) - Cedric Tschanz (Švi)

Žiga Žigon (Slo)  -  Filip Ćipin (Hrv)

Miha Podobnik (Slo) - Sushmit Sriram (Indija)

Ženske:

Aleksandra Vovk (Slo) - Diya Parag Chitale (Ind)

Lea Paulin (Slo)  -  Chantal Mantz (Nem)

Enya Moltara (Slo) - Ivana Malobabić (Hrv)

Polona Horvat (Slo) - Prithika Pavade (Fra)

Sara Tokić  (Slo)  -  Yangzi Liu (Avs)

Nuša Kadiš (Slo)  -  Nikita Petrovova (Češ)

(konec)