26.08.2021 ob 17:16
Deli članek
Wales bo največja ovira

Ljubljana (MOREL)- Ali se bodo slovenski moški namiznoteniški reprezentanci na ekipnem evropskem prvenstvu v romunskem Cluju, ki bo od 28. septembra do 3. oktobra, pridružile tudi izbranke selektorice Vesne Ojsteršek, bo znano v prihodnjih dneh v kvalifikacijah v Beogradu. Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca v postavi Ana Tofant, Katarina Stražar, Lara Opeka in Lea Paulin bo igrala v kvalifikacijski skupini B, njene nasprotnice pa bodo reprezentance Ferskih otokov (petek, 10.00), Estonije (petek, 17.30) in Walesa (sobota, 10.00).

Evropska namiznoteniška zveza je pred časom razveljavila žreb kvalifikacij za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, v Beogradu, kjer bodo do nedelje potekale kvalifikacije pa je v sredo opravila nov žreb. Tudi tokrat jim je namenil neugodno reprezentanco Walesa, ki ima v svojih vrstah neugodno Charlotte Carey, trenutno 151. igralko sveta, ki je nedavno tega premagala Katarino Stražar. Ferski otoki slovenskim igralkam ne bi smele povzročati večjih težav, Bolj izenačen bi lahko bil dvoboj z Estonkami, ki pa v svojih vrstah tudi nimajo igralke, ki bi sodila vsaj v srednji evropski kakovostni razred.

»Dekleta so dobro razpoložene, turnir pa bo sam po sebi zaradi novitet v igralnem sistemu na EP psihično zelo težak. Želim si, da bi dekleta tako fizično kot psihično zdržale turnir, predvsem pa, da bi ga odigrale čim bolj mirno in zbrano. Na papirju bo zagotovo najtežji dvoboj proti Walesu, že zaradi Careyjeve, zelo izenačene pa so estonske igralke, tako da bo resnično o končnem razpletu odločala to, katera igralka bo v danem trenutku igrala pod čim manjšim pritiskom. Dobro je, da turnir začenjamo proti Ferskim otokom, tako da bomo že lahko videle, v kakšni formi so Valižanke in Estonke,« je po današnjem opoldanskem treningu povedala Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance.

V kakšni zasedbi bodo Slovenke začele turnir v Beogradu, še ni želela razkriti. »Načeloma sicer že vem, katere bodo turnir začele, vendar imamo zvečer sestanek in prav je, da to izvejo od mene, ne pa da to preberejo v medijih,« je nekoliko skrivnostna slovenska selektorica.

Na ekipno evropsko prvenstvo neposredno vodi le prvo mesto iz vsake od štirih kvalifikacijskih skupin. Drugouvrščene ekipe se bodo borile še za zadnje preostalo prosto mesto na evropskem prvenstvu. To je zapisal Miha Štamcar. (konec)