07.11.2021 ob 22:14
Deli članek

 

Laško (MOREL)- Nedeljski finalni obračuni so bili v glavnem kitajsko obarvani, kajti le v ženskih dvojicah sta prvo mesto osvojili Indijki Archana Girish in Manika Batra. V ženskem finalu je Yidi Wang premagala rojakinjo Weishan Liu, drugi nosilec, Jingkun Liang je brez težav strl odpor Kazahstanca Kirila Gerasimenka, v moških dvojicah sta bila najboljša Gaoyuan Lin in Zhou Qihao, v mešanih dvojicah pa Chuqin Wang in Yidi Wang.

V prvi od petih nedeljskih finalnih tekem sta se med ženskimi dvojicami prvega mesta veselili Indijki Archana Girish in Manika Batra, ki sta bili s 3:0 (3, 8, 10) boljši od sester Melanie in Adriane Diaz iz Portorika, ki sta na poti do finala med drugim premagali tudi Tjašo Novak in Laro Opeka ter Katarino Stražar in Leo Paulin. V igri moških dvojic sta Gaoyuan Lin in Zhou Qihao s 3:0 (9, 7, 9) premagala Japonca Yuta Tanaka in Yuto Kizikura, med mešanimi dvojicami pa sta v kitajskem finalu Chuqin Wang in Yidi Wang s 3:1 (7, 8, -9, 3) slavila proti Wishan Liu in Jingkun Liangu.

Tudi v ženski posamični konkurenci sta se v finalu pomerili kitajski igralki. Prva nosilka turnirja Yidi Wang, sicer enajsta igralka sveta, v finalu ni dovolila presenečenja. Njena dve leti mlajša rojakinja, 22-letna Weishan Liu, ki je na svetovni lestvici trenutno šele na 106. mestu, ji je v prvem nizu nudila več kot dostojen odpor, v drugem jo je celo premagala, toda izkušnje in kakovost so bile vendarle na strani Wangove.

»Imela sem le en osrednji cilj, da v vsakem dvoboju igram najbolje, kar zmorem. Zdaj so ti turnirji drugačni, vsak poraz prinese slovo od turnirja. Nisem se obremenjevala s tem, da sem prva nosilka, pač pa s svojo igro. Ne bi rekla, da je bil polfinale zame zahtevnejši, v finalu sem igrala z rojakinjo in to so za nas vedno zelo zahtevni dvoboji. Zdaj sem še bolj samozavestna in si želim zmage tudi na drugem turnirju,« je po zmagi povedala 24-letna Yidi Wang, prva nosilka obeh turnirjev v Laškem.

Že z uvrstitvijo v finale je Kazahstanec Kiril Gerasimenko pripravil največje presenečenje prvega turnirja v Laškem, toda proti Jingkun Liangu je bil brez pravih možnosti. Kitajec, ki je v drugem krogu s 3:1 premagal Denija Kožula, je še največ težav imel v uvodnem nizu, ki ga je dobil z 11:8. Končni izid je bil 3:0 (8, 7, 5, 4) za dvanajstega igralca sveta.

»Res dolgo že nisem igral mednarodnih tekem in sem pred prihodom v Laško imel kar nekaj treme. Dokler seveda nisem stopil za mize. Vesel sem tega uspeha, prav vsak dvoboj pa je bil zelo zahteven. Vsak nasprotnik je nekoliko drugačen, zato ne bi sodil, kdaj mi je bilo najtežje. Enak cilj, kot ta teden imam tudi za drugi turnir,« pa je po zmagi dejal Liang. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)