09.10.2021 ob 23:22
Deli članek
Za uvod v prvenstvo kandidati za naslov do polnega izkupička

 

Ljubljana (MOREL)- V prvem krogu 1. SNTL za moške so bile odigrane tri tekme, tekma med Savinjo I in Kemo Puconci I bo na sporedu, 15. oktobra, do zmage doma pa je prišel le aktualni državni prvak, Inter Diskont, ki je s 5:0 premagal Xiom Muto. Brez izgubljenega niza je do dveh točk prišel tudi ŠD SU, več dela pa je imel pri novincu v ligi, Vesni, Maribor, ki je zmagal s 5:2. Do pomembne zmage je v gosteh prišel tudi Kajuh-Slovan, ki je bil s 5:3 boljši od Krke.

Založani, čeprav novinci na prvoligaški sceni, so dodobra namučili Mariborčane, ki so do zmage prišli predvsem po zaslugi Gregorja Komaca, ki je dobil vse tri svoje dvoboje. Z dvema se je izkazal tudi Matevž Črepnjak, ki pa je v prvem po hudem boju izgubil proti Bojanu Paviču. Izkušeni Pavič, ki je tudi trener zaloške ekipe, je v petem nizu Mariborčana premagala z 11:9, pošteno pa je namučil tudi Komaca, ki mu je odvzel niz. Po enkrat sta za domačo ekipo slavila tudi mlada Taj Lavrič in Filip Kolle.

Manj težav so v uvodu v prvenstvo imeli Ravenčani in novomeški ŠD SU. Tudi brez Aljaža Goltnika, ki kariero nadaljuje v Nemčiji, so bili premočni za Xiom Muto. Po dvakrat sta slavila Luka Breznik in Mitja Horvat, ki je Matica Slodeja strl šele v petem nizu, eno zmago pa je dodal še mladinski reprezentant Žiga Kristijan Žigon. Brata Jure in Uroš Slatinšek z dvema zmagama ter Jožko Omerzel z eno so z zmago v Mengšu samo potrdili, da upravičeno sodijo v najožji krog favoritov za naslov državnega prvaka.

Oslabljena Krka brez Lorencia Lupulescuja, ki je zapustil Krko in poškodovanega Tilna Novaka, v svoji dvorani ni uspela premagati Kajuh-Slovan. Za goste sta se s po dvema zmagama izkazala Andraž Novak in 17-letni Mihael Kocjančič, eno pa je dodal še dve leti starejši Anže Zrimšek Žiger. V domači ekipi je Neven Krković dobil vse tri dvoboje.

Izidi 1. kroga v 1. SNTL za moške

 

(konec)