16.10.2022 ob 19:34
Deli članek
Derbi v Šempetru pri Novi Gorici Pucončankam

Kema-Kajuh Slovan

 

Ljubljana (MOREL)-V drugem krogu 1. SNTL za ženske je derbi v Šempetru pri Novi Gorici pripadel Kemi Murexinu, ki je do zmage prišla po zmagi v sedmem dvoboju. Kajuh Slovan je bil doma s 4:0 boljši od Inter Diskonta, Izolčanke so s 4:1 slavile v Cirkovcah.

V prvi ženski ligi je bil v drugem krogu prost Logatec, v ospredju pa je bil derbi na Primorskem, ki je pripadel gostjam iz Prekmurja. Najboljša igralka derbija je bila Sara Tokić, ki je tako Ano Kovačec kot Blažko Harkai premagala s 3:0, eno zmago je v izenačeni tekmi, ki jo je dobila s 3:2 (-10, 7, -7, 11, 11) proti Emi Crnkovič Letriki priigrala še Tina Mozetič. Vendar to ni bilo dovolj za končno slavje Vrtojbenk, kajti Blažka Harkai, Ana Kovačec in Ema Crnkovič ter dvojica Kovačec in Harkai so bile uspešne po enkrat, to pa je bilo dovolj za dve puconski točki.

Jana Ludvik z dvema posamičnima zmagama in eno v paru z Manco Paljk, ki je s 3:2 dobila tudi uvodni dvoboj proti Ini Unger, je bilo dovolj za novo zmago Arrigonija, za Cirkovce je eno zmago zabeležila Katja Kranjc. Brez izgubljenega dvoboja pa je novi dve točki vpisal Kajuh Slovan, ki je na kolena spravil ekipo Inter Diskonta. Lara Opeka, Enya Moltara in Tjaša Novak so bile boljše od Nike Pandev, Nuše Kadiš in Urše Večko v posamičnih dvobojih, končno zmago pa je s 3:2 prispevala še dvojica Lara Opeka in Nuša Bolte, ki sta premagali Nušo in Leo Kadiš.

Na sporedu so bile tudi prve tekme v 2. SNTL za ženske. Najbolj zadovoljni so v taboru ŠD SU, saj so premagali tako Mengeš (6:1) kot Soboto (6:2). Državne prvakinje iz predlanske sezone, igralke Vesne, ki lani niso branile naslova, so bile s 6:3 boljše od Jeseničank, trikrat je zmagala Anina Selak, dvakrat Tamara Pavčnik in enkrat Tjaša Supanič, kar je bila njihova edina tekma v uvodnem krogu. Do zmage na Rakeku s 6:1 je prišla Sobota, s 5:5 pa se je končala tekma med Rakekom in Mengšem. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)