22.07.2022 ob 09:02
Deli članek
Franziska po Ma Longu premagal še Jorgića

Darko Jorgič

Budimpešta (MOREL)- Darko Jorgić, najboljši slovenski namiznoteniški igralec, trenutno osmi na svetovni lestvici ITTF, je imel lepo priložnost, da se na turnirju WTT Champions European Summer Series 2022 v Budimpešti uvrsti v polfinale. S 3:0 (10, 6, 10) ga je sinoči zaustavil Nemec Patrick Franziska, sicer njegov klubski soigralec v ekipi Saarbrücken, ki je v osmini finala premagal tudi olimpijskega prvaka, Kitajca Ma Longa.

Po zmagi nad Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom si je 23-letni Hrastničan včeraj zvečer lahko v miru pogledal dvoboj med Patrickom Franzisko in Ma Longom. Na veliko presenečenje ga je s 3:2 (7, -7, 6, -4, 10) dobil Franziska, kar je, vsaj na papirju, nekoliko povečalo možnosti Jorgiću, da se uvrsti v polfinale turnirja, na katerem, z izjemo prvega igralca sveta, Kitajca Fan Zhendonga, igrajo vsi najboljši igralci sveta.

Toda že v preteklosti je bil Franziska, trenutno 14. igralec svetovne lestvice, neugoden nasprotnik za Jorgića, ki je na najnovejši napredoval za eno mesto in je sedmi. V prvem nizu je varovanec Andreje Ojsteršek Urh vodil že z 10:7, vendar je s štirimi zaporednimi točkami Nemec prišel do svoje prve zaključne žogice, na koncu pa je slavil s 14:12. Še pod vtisom poraza v uvodnem nizu je bil Jorgić v drugem ves čas v podrejenem položaju, v tretjem pa je Franziska še vodil s 7:6, toda Hrastničan je še enkrat prišel do treh zaključnih žogic. Žal se je spet ponovila zgodba iz uvodnega niza, le s to razliko, da je Nemec s petimi zaporednimi točkami prišel do zaslužene zmage. (konec)