06.02.2024 ob 14:26
Deli članek
Bo kdo od nižjeligašev presenetil provoligaša?

Metal Ravne/ foto Aleš Oblak

Ljubljana (MOREL)- V državnem odbojkarskem prvenstvu že spremljamo drugi del tekmovanja, vzporedno pa se odvija tudi Pokal Slovenije. V osmini finala, ki bo v torek in sredo, se bodo v boj za eno od lovorik v tej sezoni vključili tudi vsi prvoligaši.

Osmino finala Pokala Slovenije za sezono 2023/24 za moške bodo začeli odbojkarji Fužinarja, ki se bodo na Ravnah na Koroškem med seboj pomerili z dvema svojima ekipama, Fužinar mladi in Fužinar Sij Metal Ravne. V torek bo na sporedu tudi obračun med Žirovnico in Hišo na kolesih Triglav, ki v boju z domačo vrsto velja za favorita.

V sredo bo Lubnik v Škofji Loki gostil še enega prvoligaša, Maribor, v goste k drugi ekipi Calcit Volleyja pa prihaja Alpacem Kanal. Odbojkarje Calcit Volleyja v sredo čaka gostovanje v Radencih, ACH Volley Ljubljana pa se odpravlja v Kočevje, kjer ga čaka tamkajšnji MOK Kočevje. V Šempetru se nam obeta zanimiv dvoboj med domačim SIP Šempetrom in Krko, v Ljubljani pa se bosta merili ekipi Črnuč in Panvite Pomgrad.

Zmagovalci tekem osmine finala se bodo uvrstili v četrtfinale, ki bo 21. februarja, še pred tem pa bo OZS izvedla žreb parov. Sredi februarja bomo lahko spremljali tudi tekme osmine finala za ženske.

Veliki finale Pokala Slovenije bo v nedeljo, 24. marca, gostil ga bo Koper. Boj za prvo lovoriko v tej sezoni bomo spremljali v Areni Bonifika. Vstopnice so že na voljo na Eventimu. To je sporočila Ana Oblak. (konec)