25.04.2024 ob 23:17
Deli članek
Bodo Kamničanke v Mariboru odpirale šampanjec?

Sara Najdič/ foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarice Calcit Volleyja bodo svojo drugo priložnost za peti zaporedni naslov državnih prvakinj iskale v petek, ko se bodo ob 18. uri, v mariborski dvorani Lukna, še četrtič pomerile v letošnjem finalu končnice prve odbojkarske lige za ženske. Prvi dve tekmi so s 3:2 dobile Kamničanke, zadnjo, tretjo, prav tako s 3:2 pa Mariborčanke.

V torkovi tretji tekmi finalne serije končnice državnega prvenstva so bile kamniške odbojkarice ves čas v podrejenem položaju, v tretjem in četrtem pa so le vzpostavile ravnotežje na igrišču. Pričakovati je bilo, da bodo po tem preobratu varovanke Bruna Najdiča dobile še tretji zaporedni tie-break, vendar so Mariborčanke, ki so imele več razpoloženih igralk, na krilih izjemne Ize Mlakar prišle do zaslužene zmage.

Šampanjec v domači ekipi je tako ostal v hladilniku, toda v preteklosti so Kamničanke že osvajale naslov državnih prvakinj v mariborski dvorani Lukna. Ne nazadnje so svojega prvega, še pod vodstvom Francija Obolnarja, pa tudi leta 2022, ko sta se pred letošnjim finalom ekipi zadnjič srečali, proslavile v njej. Prav tako v letošnji sezoni Kamničanke v Mariboru v štirih do zdaj odigranih tekmah niso izgubile.

»Na nas je, da se po tem porazu poberemo, se zberemo in gremo v Maribor po zmago,« je pred jutrišnjim obračunom v Mariboru odločna Sara Najdič, podajalka Calcit Volleyja, ki se je dotaknila tudi torkovega poraza, ko je že kazalo, da imajo po izenačenju v nizih na 2:2 vse v svojih rokah.

»Pozna se nam, da je to bila že naša 48. tekma, vemo pa, da smo prvi del sezone odigrale z devetimi, desetimi igralkami in vse to se potem odraža ob koncu sezone. Ne vem še kako, ampak dejstvo je, da se moramo pobrati po tem porazu, iti v Maribor in zmagati.«

Svoje je dodal tudi več kot tritedenski premor med finalom Pokala Slovenije in prvo finalno tekmo končnice državnega prvenstva, zdi pa se tudi, da je prav ta poraz v Kopru pustil določene posledice na samozavesti igralk. Prvi del sezone so odigrale prepričljivo, po tistem porazu v finalu pokala pa, kot da so začele dvomiti o sebi.

»Zagotovo je tisti poraz pustil določene posledice, druga težava pa je dejansko ta dolg premor, ko nismo imele tekem, zdaj pa smo spet v ritmu tekem in upam, da bo zdaj naša igra veliko boljša. Ne bojimo se petkove tekme, vedele smo, da bo v finalni seriji vsaka tekma težka, recept pa je, da stopimo na igrišče in prikažemo svojo najboljšo odbojko, ki smo jo v tistem trenutku sposobne odigrati,« je še dejala Najdičeva, ki je na vprašanje, na kaj bodo morale biti v petek še posebej pozorne, odgovorila samo: »Izo Mlakar, če njo zaustavimo, bo pot do zmage lažja.«

Ena največjih težav kamniške ekipe skozi celotno finalno serijo je sprejem, v torek so bile tudi premalo agresivne na servisu in v napadu, manj kot običajno je bilo tudi blokov. Kako vse to do petka izboljšati?

»V prvi vrsti bomo morali bolj zaupati samim sebi. Dejstvo je, da je to za nekatere igralke prva finalna serija končnice, toda zavedati se morajo, da so to tekme kot katerekoli druge. Prav tako smo premalo odločni, kot da so glave že nekje drugje in to bomo morali spremeniti. Igrišče ni težava, treniramo, delamo, je pa res, da smo največ delali na sprejemu, kjer pa smo zdaj najslabši. Če tega ne bi delali, bi priznal napako, ampak mislim, da bomo morali ohladiti glave, in če bomo v tem uspešni, se nimamo česa bati,« je odgovoril Bruno Najdič, trener kamniških odbojkaric.

Finalne tekme končnice v prvi odbojkarski ligi za ženske

Prva tekma, 17. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:2 (-21, 19, -17, 12, 5), druga tekma, 20. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley 2:3 (19, -19, 15, -13, -14), tretja tekma, 23. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik 2:3 (-21, -17, 23, 25,  -8), četrta tekma, petek, 26. april: Nova KBM Branik – Calcit Volley (18.00), morebitna peta tekma, ponedeljek, 29. april: Calcit Volley – Nova KBM Branik (18.00). To je sporočila Mateja Živoder.(konec)