24.01.2023 ob 22:51
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je razkrila urnik tekem na evropskem prvenstvu za ženske, ki se bo začelo 15. avgusta in na katerem bo nastopila tudi naša izbrana vrsta. Prav tako je tudi že znan razpored obračunov za EuroVolley za moške, na katerem bo Slovenija prvo tekmo igrala 30. avgusta.

Evropsko prvenstvo za ženske bodo skupaj gostile Belgija, Italija, Nemčija in Estonija, uvodno srečanje pa bosta igrali Italija in Romunija, ki se bosta med seboj pomerili v skupini B. Slovenske odbojkarice se bodo z najboljšimi reprezentancami Evrope sprva srečale v okviru skupine A, skozi katero si bodo skušale priigrati uvrstitev v izločilne boje. Prve tekmice varovank italijanskega stratega Marca Bonitte bodo Poljakinje, tekma bo 18. avgusta v Gentu. Dan kasneje se bodo naša dekleta merila z Belgijkami, zatem še z aktualnimi svetovnimi prvakinjami, Srbkinjami. Po dnevu premora bodo Slovenke, 22. avgusta, v dvorani Top Sport Hall igrale proti Madžarkam, za konec prvega dela prvenstva pa se bodo 23. avgusta srečale še z Ukrajinkami. Za Slovenke bo to tretji nastop na evropskih prvenstvih.

Razpored tekem, ženske: https://eurovolley.cev.eu/en/2023/women/matches/

Evropsko prvenstvo za moške bosta 28. avgusta odprli Belgija in Italija, prizorišče tekme v skupini A, ki jo bo sicer gostila Italija, še ni znano. Naše odbojkarje prvi dvoboj v okviru skupine B v Varni čaka 30. avgusta, ko se bodo pomerili z Ukrajino, 1. septembra bodo tekmeci Slovencev Finci, 2. septembra pa Španci. Sledil bo dan za počitek, nato pa se bo naša izbrana vrsta na igrišče vrnila 4. septembra in se srečala s Hrvaško, zadnjo tekmo skupinskega dela pa bodo naši fantje igrali 5. septembra proti Bolgariji. EuroVolley bosta ob Italiji in Bolgariji gostila še Izrael in Severna Makedonija. Na evropskem prvenstvu bodo Slovenci znova, že tretjič, branili srebrno odličje.

Razpored tekem, moški: https://eurovolley.cev.eu/en/2023/men/matches

To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)