16.12.2023 ob 23:06
Deli članek
Dober test pred ACH Volleyjem

Alan Košenina-Uroš Pavlović/foto Klemen Brumec

 

Kamnik (MOREL) – Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:0 (20, 22, 23)Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Markelj, Klinar.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 12, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 11, J. Okroglič 9, Mitrašinović 9, Brunet 7, Oman, Bakonji 4, Pavlović 4. Trener: Mladen Kašić.

Alpacem Kanal: Kodrič 4, Stojanović 2, Cafuta 7, Jakovac, Karnel, Godnič 2, Kavčič, Maretič, G. Okroglič (L), Blazsovics 9, Vrtovec 7, Ranc 13. Trener: Rok Knafelc.

Kamniški odbojkarji so po vrnitvi s povratne tekme prvega kroga pokala Challenge, ki so jo sicer izgubili, niso več izgubili tekme. V domačem prvenstvo so v gosteh premagali Merkur Maribor in v prejšnjem krogu doma Panvito Pomgrad, obe tekmi so dobili s 3:0, v srednjeevropski ligi pa so v Osijeku s 3:1 premagali SK Zadrugo Aich/Dob in s 3:0 še domačo Murso. Vse to je bila dobra napoved za nocojšnji obračun s Kanalci, ki so zelo slabo začeli sezono, saj so nanizali kar devet zaporednih porazov in šele v desetem krogu prvič okusili slast zmage. Do gostovanja v Kamniku so bili pri dveh.

V prvem nizu sta bili ekipi do pete točke še izenačeni, na servis Jureta Okrogliča, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Kanalu, kjer zdaj igra na mestu libera njegov mlajši brat Grega, in točki Dina Vinkoviča pa so Kamničani prvi prišli do treh točk prednosti (8:5). Po bloku Uroša Pavlovića in uspešnem napadu Jureta Okrogliča že 11:6. Z asom Erika Kodriča so se gostje domačinom približali na dve točki zaostanka (9:11), po napaki domače ekipe le še na točko (12:13). Potrpežljiva igra se je gostom obrestovala z izenačenjem na 17. točki, tudi ob pomoči lastnih napak kamniške ekipe, ko je s polminutnim odmorom moral posredovati domači trener Mladen Kašić. Do dvajsete točke so bili Kanalci še izenačeni s Kamničani, z asom Uroša Planinšiča pa je Calcit Volley prišel do prve zaključne žoge, ki jo je po napaki gostov tudi izkoristil.

Tudi v drugem nizu so kanalski odbojkarji držali korak z domačo ekipo, ki vse do servisa Tomislava Mitrašinovića in dobri reakciji Jureta Okrogliča, ko je povedla s 15:12, dolgo ni prišla do nekaj večje prednosti. Toda po polminutnem odmoru Roka Knafelca so Kanalci hitro prišli le na točko zaostanka (14:15), z blokom Kodriča so izid na 16. točki izenačili, s točko Janija Godniča pa povedli s 17:16. Gostje so vodili tudi še z 20:19, z blokom Uroša Nikolića pa so Kamničani povedli s 23:21. Po polminutnem odmoru gostov je Bernard Bakonji dosegel asa za tri kamniške zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, drugo je nato zaključil Jure Okroglič.

Kanalci so dobro začeli tudi tretji niz, saj še vodili s 6:4, z blokom Nikolića pa so v nadaljevanju do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji (9:7). Lazaro Brunet, ki je v domači ekipi v igro vstopil ob koncu drugega niza, je imel največ zaslug, da so Kamničani ohranjali prednost dveh točk, prav na njegov servis in napadu Jureta Okrogliča pa so domačini povedli že s 17:12. Borbeni gostje se še niso predali in na servis Petra Blazsovicsa in uspešnem napadu Vida Ranca so izid že na 17. točki izenačili. Neodločeno je bilo tudi pri izidu 19:19, z dvema zaporednima točkama Vinkoviča pa so Kamničani prišli do vodstva z 21:19. Prednosti dveh točk domači odbojkarji niso več zapravili, dvanajsto zmago v sezoni pa je potrdil Brunet.

Izjava po tekmi

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Kanalci so prikazali dobro igro in si zanjo zaslužijo pohvale. Bili so borbeni, na drugi strani smo premalo naredili na servisu. Vseeno sem zadovoljen, kako smo prišli do zmage, ves čas so bili igralci motivirani in zbrani, kar nam je prineslo zmago. Dobro je, da smo imeli pred sobotno tekmo z ACH Volleyjem tako močnega nasprotnika, saj smo videli, kje trenutno smo, prav tako pa smo lahko preizkusili večje število igralcev.«

Rok Knafelc, trener Alpacem Kanala: »Moram reči, da smo prikazali veliko boljšo igro, kot na zadnjih tekmah, predvsem to velja za sprejem, manjka pa nam še več agresivnosti v napadu. Še posebej proti tako dobri ekipi, kot jo imajo Kamničani, ki resda niso imeli svojega najboljšega dne. Škoda, ker tega nismo izkoristili in prišli vsaj do enega niza, vseeno pa bom fantom čestital za dobro igro. Prihodnji teden igramo s Fužinarjem in lepo bi bilo, da bi leto končali z zmago. S takšno igro bi jo lahko.«

Tto je sporočil Miha Štamcar. (konec)