03.12.2023 ob 22:27
Deli članek
Dobro formo potrdile tudi v derbiju z bankirkami

Maša Pucelj / foto Klemen Brumec

Maribor (MOREL)– Nova KBM Branik – Calcit Volley 0:3 (-18, -22, -15) Dvorana Lukna, gledalcev 150, sodnika: Tomec, Novak.

Nova KBM Branik: Mlakar 13, K. Milošič 1, Šalamun, Štampar, Ulrih (L), Lekše 12, Senekovič, Cikač (L), Farkaš 1, Ramić 6, N. Milošič 7, Potokar 1, Tišma 4. Trener: Tilen Kozamernik.

Calcit Volley: Rituper 6, Gorjup, Radišković 6, Šen 9, Najdič, Hutinski 4, Boisa, Pucelj 26, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Pred tremi dnevi so bile kamniške odbojkarice v ljubljanski dvorani pred zgodovinsko zmago slovenskih ekip v ligi prvakinj, vendar v petem nizu niso ohranile vodstva z 9:6. Čeprav je bila tudi osvojena točka zgodovinska, kajti do zdaj še nobena slovenska ženska ekipa v ligi prvakinj ni prišla do nje, trener Bruno Najdič po tekmi ni bil najbolj zadovoljen. »Ne morem reči, v redu je, dekleta, bo drugič boljše, ne, danes bi moralo biti boljše, kajti glede na potek tekme, bi to tekmo morali dobiti,« je dejal trener Calcit Volleyja, ki je v slovenskem derbiju s svojimi varovankami nekdanjo ekipo še drugič v letošnji sezoni premagal s 3:0.

Drugi letošnji obračun najboljših dveh slovenskih ekip se je za kamniško ekipo začel na najboljši možni način, napako domačink na servisu, nato pa s tremi zaporednimi točkami Maše Pucelj. Z dvema asoma Ize Mlakar so se Mariborčanke hitro približale na točko zaostanka (6:7), vendar so po asu Pucljeve spet zaostajale za štiri točke (6:10). Ko so se z blokom Andree Tišme bankirke Kamničankam še enkrat približale na točko zaostanka (15:16), je dišalo po izenačeni končnici. Do nje ni prišlo, kajti na servis Andjelke Radišković in treh zaporednih točkah Pucljeve so odbojkarice Calcit Volleyja, prišle do kar osmih zaključnih žog, drugo je nato izkoristila Sara Hutinski.

Na polovici drugega niza so Mariborčanke z asom Tišme vodile z 12:8, toda po novi seriji servisov Radiškovićeve je prišlo do preobrata, ki ga je s točko v napadu končala Pucljeva, Kamničanke pa so domačinkam pobegnile na 15:12. Z asom Asje Šen so gostje povedle z 18:14, še pred vstopom v končnico pa so bankirke po zaslugi Ise Ramić prišle na točko zaostanka (19:20). Vseeno zmaga kamniške ekipe ni bila ogrožena, kajti po novem asu Radiškovićeve in lastni napaki domačink, je bilo 24:20 za Calcit Volley. Niz se je končal z asom Asje Šen.

V tretjem nizu so Mariborčanke po asu Anje Farkaš povedle z 2:0, to pa je bilo njihovo zadnje vodstvo na tekmi, kajti z dvema zaporednima točkama Asje Šen so s 4:2 povedle Kamničanke, po dveh blokih Pucljeve pa z 8:4. Čeprav so po polminutnem odmoru domače odbojkarice z blokom Mlakarjeve svoj zaostanek prepolovile (6:8), toda po novem bloku Pucljeve, je bilo spet plus štiri za Calcit Volley. Odlična Pucljeva ki je bila s 26 točkami, od tega jih je sedem dosegla z blokom, dve pa z asom, je bila zaslužna tudi za kamniško vodstvo z 12:7. Da bi bila tekma lahko odločena, je najavila Šenova za vodstvo s 16:9, v končnici pa je bila spet v prvem planu Pucljeva, tekma pa se je končala z lastno napako mariborske ekipe.

Izjava po tekmi -Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Takoj po tekmi sem dekletom dejal, da je bila to naša največja zmaga v letošnji sezoni. Pa ne zato, ker sem bil prvič v tej dvorani na klopi druge ekipe, ampak zato, ker smo po težki tekmi v četrtek, po kateri smo bili čisto prazni, tudi danes garale za vsako točko. Dejstvo je, da nismo v najboljšem stanju, da je četrtkova tekma pustila posledice, toda ne glede na to, so to tekmo dobile. Prav zato mi ta zmaga veliko pomeni.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)