14.11.2023 ob 22:28
Deli članek

Kamnik (MOREL) – Calcit Volley – Amstetten 3:0 (20, 17, 22) Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Adler, Horvath.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 8, Lazar, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 4, Okroglič, Bošnjak 16, Mitrašinović 4, Brunet 8, Oman 2, Bakonji 3, Pavlović 5. Trener: Mladen Kašić.

Amstetten: Zehner (L), Hüther 6, Jackman 11, Barrial, Spring 1, Derejczyk 1, Schober 4, Krasneuski 7, Cielavs 2, Eisenhofer. Trener: Tomas Galimberti.

Kamničani, ki v letošnji sezoni, v odsotnosti Calcit Volleyja, odkrito napadajo prvo mesto v srednjeevropski ligi, so tekmovanje v njej začeli po še eni prepričljivi zmagi v domačem prvenstvu. V soboto so v dobri uri premagali novomeško Krko, kar je bila ob osmih domačih zmagah in dvema v predkrogu pokala Challenge že njihova deseta brez izgubljenega niza.

V prvem nizu so gostje prvič in zadnji vodili pri izidu 2:1, drugič in zadnjič pa so izenačili na sedmi točki. Do prve večje prednosti so domači odbojkarji prišli na servis Črtomirja Bošnjaka, dosegel je tudi en as, ko so gostom pobegnili za pet točk (14:9). Sredi niza je Amstetten na servis Kanadčana Samuela Jackmana, enega od šestih tujcev v njegovi ekipi, prišli na točko zaostanka (16:17), toda že pred vstopom v končnico niza so domači odbojkarji še enkrat prišli do prednosti petih točk. Tudi po zaslugi številnih napak gostov so jo brez večjih težav ohranili, niz pa se je končal po deseti lastni napaki avstrijske ekipe.

Na servis Tomislava Mitrašinovića so Kamničani v začetku drugega niza povedli z 8:3, po asu Dina Vinkoviča že z 11:4. Po polminutnem odmoru so odbojkarji Amstettna svoj zaostanek znižali za dve točki, toda po bloku Uroša Pavlovića so spet zaostajali za sedem točk. Visoka prednost je nekoliko uspavala domačo ekipo, kar so gostje izkoristili iz z blokom Kirila Krasneuskega, prišli na dve točki zaostanka (14:16). To je bil zadnji opomin za domačo ekipo, ki je že pred vstopom v končnico niza s točko Vinkoviča vodila z 19:14, po dveh zaporednih uspešnih napadih Bošnjaka že za šest (2216). Jurij Oman je z asom poskrbel za osem zaključnih žog v drugem nizu, že kar prvo je mladi kamniški bloker izkoristil z novim asom.

Tudi v tretjem nizu so domači odbojkarji prvi prišli do nekaj večje prednosti (11:7). Zanjo je bil zaslužen Lazaro Brunet, vendar se Avstrijci še niso predali, saj so po lastni napaki Kamničanov prišli na točko zaostanka (11:12). Za točko so gostje zaostajali še pri izidu 16:17, z dvema zaporednima pa so domači odbojkarji prišli do treh točk prednosti, ki so jo brez večjih težav ohranili do konca tekme. Prvo zmago Calcit Volleyja v srednjeevropski ligi je potrdil Brunet.

Izjava po tekmi- Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Energija ni bila takšna, kot na nekaterih prejšnjih tekmah, kar je tudi razumljivo, saj si tekme sledijo ena za drugo, zato smo danes veliko menjali ekipo, saj vsi dobro trenirajo in si zaslužijo, da dobijo priložnost. Čeprav ni bilo vse idealno, imeli smo manj blokov kot običajno, prav tako smo naredili preveč lastnih napak, nismo imeli večjih težav, da smo prišli do zmage. V četrtek nas čaka nova tekma, tudi v njej bomo morali veliko menjati, saj nas v soboto čaka tekma v Kranju, že prihodnjo soboto pa v Kamnik prihaja Projekt Varšava.« To je sporočil Miha Štamcar. (konec)