15.03.2024 ob 17:20
Deli članek
Kamničani računajo na uspeh

Kamničani v pričakovanju/Foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v soboto in nedeljo v Pliberku igrali na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. V soboto, ob 16. uri, se bodo pomerili s slovaško ekipo Spartak Myjava, ob 19. uri pa bosta v drugem polfinalu igrali domača SK Zadruga Aich/Dob in i-Vent Maribor. Tekma za tretje mesto bo v nedeljo, ob 15. uri, finalni obračun pa ob 15. uri.

Kamničani so v rednem delu srednjeevropske lige osvojili prvo mesto. Ob osmih zmagah so izgubili le eno tekmo, in sicer na tretjem turnirju v Komarnu, kjer jih je s 3:2 premagala domača ekipa, ki se na zaključni turnir ni uvrstila. V polfinalu bo njihov nasprotnik druga slovaška ekipa, Spartak iz Myjave, ki je v Komarnu pošteno namučila kamniško zasedbo. Kamničani so do zmage prišli v petem nizu.

»V Pliberku bo druga dvorana, v kateri pa smo oboji že igrali. Spartak ima zelo nepredvidljivo ekipo, od naše zadnje medsebojne tekme pa sta minila skoraj dva meseca, toda če bomo igrali svojo igro, ki smo jo sposobni igrati, ne bi smeli imeti težav z uvrstitvijo v finale,« je prepričan Dino Vinkovič, mladi sprejemalec Calcit Volleyja, ki je v sredo prišel do prve zmage v četrtfinalu končnice državnega prvenstva. Čeprav so Kanalce gladko premagali, njihova igra še ni bila takšna, kot si želi trener Mladen Kašić.

»Spet smo imeli preveč težav na servisu, čeprav temu elementu igre na treningih namenjamo veliko časa. Imeli smo premalo samozaupanja, bili smo tudi premalo agresivni in to je ena od zadev, v katerih bomo morali biti v Pliberku boljši. Če bomo od mreže oddaljili njihovega podajalca, nam bo lažje tako v bloku kot nato v napadu. Upam, da bo energija prava, bi bilo pa zelo pomembno za nadaljevanje sezone, če osvojimo prvo mesto v srednjeevropski ligi,« pa je pred odhodom v Pliberk dejal Kašić.

Podoben cilj bodo v dvorani JUFA-Arena imele tudi preostale tri ekipe. Spartak je bil po rednem delu slovaškega prvenstva četrti, v četrtfinalu pa je izločil Svidnik in se zanesljivo uvrstil v polfinale, kjer bo igral z ekipo VKP Bratislava. V že omenjeni tekmi v Komarnu, ki so jo Kamničani dobili s 3:2, sta bila njihova najbolj učinkovita igralca korektor Tobiaš Viskup in sprejemalec Matuš Konc, praktično celotno tekmo pa so odigrali še drugi sprejemalec, Branislav Skasko, blokerja Michal in Ondrej Zeman, podajalec Dominik Valo in libero Samuel Paško. Trener ekipe je Vitalij Osipov.

V drugem polfinalu se bosta pomerili ekipi, ki sta redni del tekmovanja končali s sedmimi zmagami in dvema porazoma. Obe sta izgubili proti Kamničanom, medsebojni pa so sredi novembra lani dobili Mariborčani, ki so, podobno kot odbojkarji Calcit Volleyja, končnico državnega prvenstva začeli z zanesljivo zmago proti Fužinar SijMetalu. Na drugi strani so bili Dobljani po rednem delu avstrijskega državnega prvenstva letos šele četrti, vendar so v četrtfinalu končnice v dveh tekmah opravili z Gradcem, v polfinalu končnice pa igrajo z vodilnim Innsbruckom. Trenutni izid v zmagah je 1:1, ekipi pa igrata na tri zmage.

Če bo v Pliberku prišlo do slovenskega finala, bo to le uvertura za finale pokala Slovenije, ki bo prihodnjo nedeljo v Kopru.

Spored tekem v Pliberku

Sobota: Calcit Volley – Spartak Myjava (16.00), i-Vent Maribor – SK Zadruga Aich/Dob (19.00), nedelja: tekma za tretje mesto (15.00), finale (18.00). To je sporočila Mateja Živoder. (konec)