23.04.2024 ob 17:13
Deli članek
Kamničani še niso razobesili bele zastave

Kamničani se še niso predali/foto Klemen Brumec

Kamnik (MOREL)- Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v tretji tekmi finala končnice prve odbojkarske lige za moške v sredo, ob 18. uri, gostovali v ljubljanskem Tivoliju. Prvi dve tekmi finalne serije so dobili odbojkarji ACH Volleyja, Kamničani pa so čvrsto odločeni, da se v soboto še enkrat vrnejo v svojo dvorano.

Obe tekmi v rednem delu državnega prvenstva, ki sta bili v kamniški športni dvorani, so zanesljivo dobili varovanci Mladena Kašića, ki Ljubljančanom niso oddali niti niza. Toda v nedeljo je ACH Volley prekinil letošnji urok kamniške športne dvorane. Domači odbojkarji so v prvem nizu sicer imeli štiri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, zato pa so gostje izkoristili drugo. V drugem nizu je bila ves čas v prednosti ljubljanska ekipa, v tretjem pa so na sredini niza še vodili domači odbojkarji, ki pa so v končnici spet naredili preveč lastnih napak in ostali praznih rok.

»Preprosto v finalni seriji ne najdemo kontinuitete v svoji igri, in ko se niz lomi, delamo nepotrebne napake, kar je pri tako izenačenih nasprotnikih usodno. Vsi nizi so se končali z minimalno prednostjo Ljubljančanov in mislim, da nam manjka le to, da bi v ključnih trenutkih tekme bili bolj zbrani,« je vzroke za poraz svoje ekipe v drugi finalni tekmi končnice videl Bernard Bakonji, ki je sredi drugega niza na mestu podajalca zamenjal Uroša Planinšiča.

Za Kamničane je finale državnega prvenstva že tretji v letošnji sezoni, v prvih dveh so slavili, obakrat proti Mariborčanom, ampak ne glede na to, to samo dokazuje, da znajo zmagovati. Za zdaj so v najpomembnejšem finalu še praznih rok.

»Vsekakor bomo morali biti bolj agresivni, še zlasti zdaj, ko izgubljamo z 0:2 in za nas ni več popravnega izpita. Dobro si bomo morali ogledati posnetka obeh tekem, si natančno pogledati, kje smo delali napake, morda spremeniti določene zadeve. Še vedno imamo priložnost, da se vrnemo v svojo dvorano in naredili bomo vse, da se bo to tudi zgodilo,« se ne predaja hrvaški reprezentant v kamniškem dresu, ki ga v igri Ljubljančanov navkljub menjavi trenerja ni nič presenetilo.

»Vedeli smo, da so s prihodom novega trenerja nekoliko spremenili svojo postavitev, vendar smo bili na to pripravljeni. S te strani torej ni bilo presenečenja, gre preprosto za to, da naša igra ni na isti ravni, kot je bila večji del sezone. Ne preostane nam drugega, kot da stopimo skupaj in dokažemo, da znamo igrati odbojko. V finalu se igra na tri zmage, zato je še vse odprto. V vsakem primeru se želimo še enkrat vrniti v Kamnik, in če bo v tem uspešni, sem prepričan, da se bo finale odločal v peti tekmi v Tivoliju,« napoveduje Bakonji.

»Zdi se, kot da smo si naložili preveč pritiska. V določenih trenutkih se ne znajdemo tako, kot bi se morali. Zdaj je videti, kot da nas je povozil vlak. V sredo moramo zmagati in upam, da so pred nami še tri tekme,« v nadaljevanje finalne serije verjame tudi Uroš Planinšič, ki je pred tremi leti v dresu Maribora prav tako po dveh tekmah zaostajal za Ljubljančani, nato pa je s tremi zaporednimi zmagami osvojil naslov državnega prvaka.

»Zakaj ne bi nečesa podobnega naredili tudi tokrat,« se sprašuje slovenski reprezentančni podajalec.

In res, zakaj ne? Če so Ljubljančani v nedeljo prekinili urok Kamnika, to lahko v sredo v Tivoliju naredijo tudi kamniški odbojkarji. Seveda ob boljši igri, ki so jo prikazali v prvih dveh tekmah.

Finalne tekme končnice v prvi odbojkarski ligi za moške

Prva tekma, četrtek, 18. april: ACH Volley – Calcit Volley 3:1 (-22, 22, 19, 22), druga tekma, 21. april: Calcit Volley – ACH Volley 0:3 (-28, -22, -23), tretja tekma, 24. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00), morebitna četrta tekma, 27. april: Calcit Volley – ACH Volley (18.00), morebitna peta tekma, 30. april: ACH Volley – Calcit Volley (18.00).

To je sporočila Mateja Živoder. (konec)