03.02.2024 ob 23:25
Deli članek
Kamničanke v končnico s prvega mesta

Asja Šen in Katja Banko/ foto Klemen Brumec

Koper (MOREL)– Luka Koper – Calcit Volley 0:3 (-17, -24, -12) Dvorana OŠ Koper, gledalcev 30.

Luka Koper: Đukić 15, Raič 2, P. Marušič, Trobec 5, Dakič 1, Maksić (L), Lenart, Š. Marušič 1, Vovk, Lazar 1, Horolska 5. Trener: Marko Kalc.

Calcit Volley: Rituper 8, Radišković 7, Šen 10, Najdič, Hutinski 13, Boisa, Charuk, Grubišić Čabo (L), Pucelj 19, Čižman, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

V sredo so kamniške odbojkarice še četrtič v letošnji sezoni, trikrat v državnem prvenstvu in enkrat v srednjeevropski ligi premagale Novo KBM Branik, le tri dni pozneje pa jih v Kopru čakala nova preizkušnja. Koprčanke so ena izmed treh ekip, ki jim v letošnji sezoni odvzela niz, ob njih še SIP Šempeter in GEN-I Volley, ki jim je odvzel tri nize in kot edina do zdaj tudi točko. Tudi tokrat so bile koprske odbojkarice v drugem nizu blizu vsaj enemu osvojenemu nizu, saj so vodile že z 21:13, toda na koncu so Kamničanke zadeve postavile na svoje mesto, v tretjem pa so tekmicam prepustile le 12 točk. Z zmago so si varovanke Bruna Najdiča praktično že zagotovile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Koprčanke so hrabro vstopile v tekmo z aktualnimi štirikratnimi državnimi prvakinjami, saj so po njihovi napaki v prvem nizu še vodile z 9:8. Toda na servis Sare Hutinski so sredi niza zaostajale za štiri točke (10:14), po asu Maše Pucelj pa že za osem točk (20:12). Kamničanke visokega vodstva niso zapravile, s točko Hutinski pa so brez večjih težav osvojile prvi niz.

Tudi drugi niz so bolje začele domače odbojkarice, ki so na servis Špele Marušič in napaki gostij s petimi zaporednimi točkami povedle z 12:7. Z dvema zaporednima blokoma Hutinski so se jim Kamničanke približale na dve točki zaostanka (12:14), vendar so Koprčanke na servis I. Raič in blokom Đukić prišle do kar osmih točk prednosti. Vodile so tudi še z 21:13 in 22:16, vendar so gostje na servis Asje Šen prišle do kar osmih zaporednih točk. Zadnjo je dosegla Lara Rituper, s tem pa tudi do dveh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Domače odbojkarice so dve ubranile, ne pa tudi tretje.

V tretjem nizu je bilo vse na strani kamniške ekipe. Edino izenačenje v njem je bilo pri izidu 3:3, na servis Hutinski so nato Kamničanke povedle z 8:3. Pet točk prednosti za gostje je bilo tudi še pri izidu 13:8, dokončno pa sta vse dvome o tem, kdo se bo veselil končne zmage, razrešili Andjelka Radišković s tremi zaporednimi točkami, dve od njih z blokom in Hutinski, ki je prav tako dosegla dve točki z blokom in eno z napadom. Pri kamniškem vodstvu z 21:9 je bila tekma odločena, zmago, že dvajseto v sezoni pa je potrdila Maša Pucelj, z 19 točkami najbolj učinkovita igralka tekme.

Izjava po tekmi

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Še dobro, da smo dobili drugi niz in da nam ni bilo potrebno igrati še četrtega niza, morda tudi petega, kajti težko se je bilo po tekmi z Mariborčankami spet osredotočiti na novo tekmo. Videlo se je, da nismo bili pravi, ali drugače rečeno, pravi smo bili le ob koncu drugega niza in potem skozi celotni tretji niz, kajti tudi v prvem smo se kar mučili. Dejstvo je, da se je bilo po sredini tekmi težko zbrati, vendar smo se preprosto morali, kajti če tega ne bomo imeli ves čas v glavah, potem nekaj z nami ne bo v redu.« To je sporočil Miha Štamcar.(konec)