24.03.2023 ob 12:41
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Odbojkarice in odbojkarji bodo v soboto igrali prve tekme četrtfinala državnega prvenstva in se tako podali v boj za polfinale. Na sporedu bo vseh osem obračunov, po štirje v ženski in moški konkurenci, povratna srečanja pa bodo 29. marca.

V četrtfinalni seriji bodo na parket prve stopile odbojkarice SIP Šempetra in Formisa, ki jih srečanje čaka ob 17. uri v Šempetru, pol ure kasneje pa se bo začel dvoboj aktualnih slovenskih prvakinj, odbojkaric Calcit Volleyja in zmagovalk 1.B Državne odbojkarske lige, odbojkaric Luke Koper, ki so v osmini finala odpravile OD Krim. V Novi Gorici bo, ob 18. uri, na sporedu primorski derbi med GEN-I Volleyjem in Ankaranom, ob 19. uri pa se bo v Grosupljem odvijala še tekma med domačim ATK-jem, ki si je četrtfinale zagotovil z zmago nad Mozirjem ter pokalnimi prvakinjami iz Nove KBM Branik.

V 1.B DOL, v kateri spremljamo še četrti krog in tekme za obstanek, bodo ekipe odigrale še po tri srečanja, vendar TPV Volley NM in Vital Ljubljana praktično nimata več možnosti, da bi tudi v prihodnji sezoni nastopala v prvoligaški konkurenci.

V 1.B DOL za moške, v kateri se bo od prvoligaške konkurence poslovila le ena ekipa, poteka napet boj za obstanek, saj Korvolley Mislinjo in ATHOS Kostanjevico na prvenstveni lestvici loči le točka, ob tem pa so Mislinjčani odigrali tekmo več.

ACH Volley Ljubljana, ki velja za prvega favorita te sezone, saj je na domačih tleh še vedno neporažen, bo na uvodni tekmi četrtfinala državnega prvenstva gostil Krko, ki je v osmini finala stežka strla odpor Črnuč. Tekma v Hali Tivoli bo v soboto, ob 18. uri. Takrat se bo v Murski Soboti začel tudi obračun Panvite Pomgrad in Hiše na kolesih Triglav, ob 19. uri pa se bosta za mesto v polfinalu prvič udarila Merkur Maribor in Salonit Anhovo. Ravenski Fužinar Sij Metal, ki je bil v osmini finala uspešnejši od Šoštanja Topolšice, bo, ob 20. uri, gostoval pri Calcit Volleyju.

Druge tekme bodo 29. marca, morebitne tretje pa 1. april. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)