25.04.2024 ob 11:37
Deli članek
Kotnikova in Lovšinova brez glavnega turnirja

Kotnik - Lovšin/Foto: VolleyballWorld

Xiamen (MOREL)- Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin se na turnirju svetovne serije v Xiamenu na Kitajskem nista uspeli prebiti skozi kvalifikacije. Zanju sta bili v 2. krogu tekmovanja usodni Nemki Sude in Kunst.

Na svojem četrtem turnirju Beach Pro Tour v letošnji sezoni sta edini slovenski predstavnici v svetovni seriji Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin nastope začeli v kvalifikacijah in si skušali zagotoviti uvrstitev na glavni del turnirja.

Slovenki sta bili kot četrti nosilki kvalifikacij v prvem krogu prosti, v drugem pa sta jima nasproti stali Nemki Julia Sude in Lea Kunst, ki sta pred tem odpravili Švicarki Anno Lutz in Julie Bovet. Nemški odbojkarici na mivki sta se veselili prepričljive zmage, naši dekleti sta odpravili z 21:15 in 21:16.

Kotnikova in Lovšinova sta tako že zaključili z nastopi v Xiamenu.

Turnir na Kitajskem je sicer eden od le še petih, ki bodo najboljšim dvojicam prinesli pomembne točke na olimpijski lestvici, s katere bo na olimpijski turnir potovalo po 17 najuspešnejših ekip v ženski in moški konkurenci. To je sporočila Ana Oblak. (konec)