29.11.2023 ob 19:33
Deli članek
Kotnikova in Lovšinova še zadnjič v tej sezoni

Lovšin-Kotnik/Foto: VolleyballWorld

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarici na mivki Tjašo Kotnik in Tajdo Lovšin na Filipinih čaka še zadnji nastop v letošnji sezoni svetovne serije Beach Pro Tour. Naši predstavnici bosta tekmovanje začeli v kvalifikacijah, njuni prvi tekmici bosta Japonki Jurika Sakaguči in Sakura Ito.

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin zaključujeta z letošnjo sezono, ki jo je uvodoma zaznamovala poškodba Kotnikove, zaradi česar sta naši dekleti z nastopi začeli kasneje kot je bilo sprva načrtovano. Slovenkama se je kljub temu uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, obenem pa sta v svetovni seriji nanizali nekaj dobrih rezultatov, med drugim 5. mesto na turnirju v Kanadi. Ob tem sta slavili tudi na evropskem klubskem prvenstvu v Turčiji.

Kotnikova in Lovšinova se bosta zadnjič letos predstavili na turnirju v Nuvaliju na Filipinih, od koder se želita vrniti z dobro uvrstitvijo. „Po dolgi in naporni sezoni jutri zjutraj začenjava z zadnjim turnirjem letošnje sezone. Kljub visokem številu točk, ki sva jih doslej zbrali, s tekmovanjem tokrat začenjava v kvalifikacijah, saj je konkurenca na tem turnirju res zelo močna. Olimpijske igre se približujejo, ekipe pa si želijo izkoristiti še zadnjo možnost, da si zagotovijo čim boljše izhodišče za olimpijsko sezono. Najin osnovni cilj je, da se skozi kvalifikacije prebijeva na glavni del turnirja. Predvsem si želiva, da dobro igro s treningov preneseva na tekmo in v kolikor nama bo to uspelo, menim, da lahko prideva zelo daleč,“ je pred začetkom turnirja povedala Tajda Lovšin.

Prvi tekmici naših predstavnic v Nuvaliju bosta Japonki Jurika Sakaguči/Sakura Ito, dvoboj pa se bo začel v četrtek ob 1.50 po slovenskem času. To je sporočila Ana Oblak. (konec)