30.11.2023 ob 10:39
Deli članek
Kotnikova in Lovšinova zaključili sezono

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta zaključili z nastopi v letošnji sezoni. Naši predstavnici se na turnirju svetovne serije Beach Pro Tour na Filipinih po porazu z Američankama Van Gunst in Hildreth nista prebili skozi kvalifikacije.

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta tekmovanje v Nuvaliju začeli v kvalifikacijah in bili v prvem krogu po hudem boju z 2:1 (18, -18, 17) boljši od Japonk Juriko Sakaguči in Sakure Ito. V nadaljevanju sta se naši dekleti pomerili še z Američankama Teegen Van Gunst in Kimberly Hildreth. Slednji sta slavili po treh nizih, z 2:1 (17, -17, 8) in si zagotovili uvrstitev na glavni del turnirja.

Za Kotnikovo in Lovšinovo je poraz v 2. krogu kvalifikacij pomenil zaključek tekmovanja na Filipinih, s tem pa sta naši predstavnici zabeležili še zadnji nastop v letošnji sezoni. V njej sta nanizali nekaj vidnih dosežkov. V klubskem dresu sta se skupaj z Majo Marolt in Živo Javornik veselili zmage na evropskem prvenstvu, v svetovni seriji pa sta se izkazali z visokim 5. mestom na turnirju v kanadskem Edmontonu. Ob tem sta drugič doslej zaigrali na evropskem prvenstvu in tekmovanje na Dunaju končali na 17. mestu.

Zaradi težav s poškodbami je bila za Slovenki sezona krajša od načrtovane, smo ju pa v svetovni konkurenci vseeno lahko spremljali na turnirjih v Švici, Kanadi, Nemčiji, Indiji ter na Portugalskem, Tajskem in Filipinih. Njun izkupiček je zadostoval za 35. mesto na svetovni lestvici, s katerega se bosta v prihodnji sezoni podali v boj za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. V evropski razvrstitvi Kotnikova in Lovšinova trenutno zasedata 23. mesto.

To je sporočila Ana Oblak. (konec)