18.12.2023 ob 10:46
Deli članek
Kotnikova v Dohi do bronastega odličja

Tjaša Kotnik je v paru z Norvežanko Sunnivo Helland Hansen/foto Pim Waslander

Ljubljana (MOREL)- Slovenska odbojkarica na mivki Tjaša Kotnik je v paru z Norvežanko Sunnivo Helland Hansen osvojila bronasto odličje na finalu prestižne serije Queen and King of the Court v Dohi. Nejc Zemljak si je z Američanom Troyjem Fieldom priigral šesto mesto. Naši najboljši odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta nedavno zaključili z nastopi v letošnji sezoni svetovne serije Beach Pro Tour, Kotnikova pa se je nato podala še na veliki finale tekmovanja Queen and King of the Court, ki smo ga spremljali v Katarju.

Slovenska predstavnica je zaigrala v paru z Norvežanko Helland Hansen, s katero sta tekmovanje v Dohi začeli na visoki ravni in zmagali že v prvem krogu. Z dobrimi predstavami sta se izkazali tudi v nadaljevanju in se brez težav prebili vse do finala. V njem sta bili od slovensko-norveške naveze uspešnejši le Nizozemki Katja Stam in Raisa Schoon, ki sta se tudi veselili končne zmage ter Japonki Ishii Miki in Akiko Hasegawa, ki sta na koncu osvojili srebro.

V Dohi je nastopil tudi Nejc Zemljak, ki smo ga spremljali v paru z Američanom Troyjem Fieldom. Zemljak in njegov tokratni soigralec sta v prvem krogu skupinskega dela turnirja dvakrat osvojila drugo mesto, v tretjem krogu pa sta zmagala in se prebila v polfinale. V drugem delu obračunov na peščeni podlagi sta za las zgrešila še uvrstitev v veliki finale ter tekmovanje zaključila na šestem mestu. Zmagala sta Nemca Nils Ehlers in Clemens Wickler pred Francozoma Calvinom Ayejem in Quincyjem Ayejem ter angleškima predstavnikoma Javierjem Bellom in Joaquinom Bellom.

S finalom prestižne serije Queen and King of the Court je letošnja sezona za odbojkarje in odbojkarice na mivki zaključena. Svetovna serija Beach Pro Tour, v kateri se bodo najboljše dvojice borile tudi za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu, se bo začela 5. marca v Dohi, v njej pa bomo lahko spremljali tudi Kotnikovo in Lovšinovo.

To je sporočila Ana Oblak. (konec)