22.04.2023 ob 23:45
Deli članek
Mlade Slovenke bodo igrale na evropskem prvenstvu

reprezentaca do 17 let / Foto Arturs-Stiebrins

Riga (MOREL)- Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca do 17 let si je priigrala uvrstitev na evropsko prvenstvo! Naše mlade odbojkarice pod vodstvom Dejana Pušnika so kvalifikacije v Rigi zaključile s tremi zmagami.

Slovenske odbojkarice, ki so bile že v januarskem prvem krogu kvalifikacij blizu uvrstitvi na EuroVolley, so kvalifikacijski turnir skupine C v Latviji začele z obračunom s Finsko in se po hudem boju in petih izenačenih nizih veselile zmage s 3:2. V nadaljevanju se je naša izbrana vrsta pomerila z Grkinjami in slavila s 3:1. Ko je že vse kazalo, da bo nova generacija slovenskih odbojkaric julija igrala na evropskem prvenstvu na Madžarskem in v Srbiji, so se morale varovanke Dejana Pušnika zaradi nepričakovanega razpleta tekem še enkrat zbrati in premagati še gostiteljico, Latvijo. Naša dekleta so zastavljeni cilj izpolnila in si s prepričljivo zmago s 3:0 priigrala tako želeno vozovnico za EuroVolley.

„Z rezultatom smo definitivno zadovoljni, imamo pa v sami igri še veliko prostora za napredek. Na trenutke se nam pozna mladost in s tem neizkušenost. V določenih trenutkih smo nekoliko podlegli pritisku, po drugi strani pa gre dekletom čestitati tako za včerajšnjo tekmo proti Grčiji, kot za današnjo proti Latviji, pred katero smo že mislili, da smo uvrščeni na evropsko prvenstvo, nato pa se je izkazalo, da bomo morali zadnjo tekmo vseeno odigrati na visoki ravni. Ekipa je stopila skupaj in prikazala eno najboljših predstav. Zelo zadovoljen sem in skupaj z vsemi člani štaba smo ponosni na naše igralke. Tak karakter, kot so ga pokazale na teh tekmah, bo na evropskem prvenstvu zagotovo razlog, da se nas bo ustrašila marsikatera ekipa,“ je po zaključku kvalifikacij dejal selektor Pušnik.

Na evropskem prvenstvu do 17 let bo igrala tudi slovenska moška reprezentanca, ki si je nastop med evropsko elito zagotovila že v prvem krogu kvalifikacij.

Seznam reprezentance Slovenije do 17 let:

Julija Paska (OK Prevalje), Emy Počkar (ŽOK Triglav Kranj), Lorena Kešelj, Gaja Dragšič (obe Nova KBM Branik), Allegra Vučurević (OK Kamnik), Mia Grbas, Tani Jurič, Emi Jurič, Ema Pangerc (vse OK Ankaran), Nika Drkušić (TVP Volley Novo mesto), Ana Žnidar (OK Spodnja Savinjska), Nika Pucelj (ŠD Flip Flop), Zoja Donko (ŽOK Braslovče), Taja Bingo (OK Formis).

Strokovni štab: selektor: Dejan Pušnik, pomočnika selektorja: Mojca Božič, Nejc Podlesnik, statistik: Sebastjan Mavrič.

To je sporočila Ana Oblak IZ OZS.(konec)