14.03.2024 ob 19:31
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V nedeljo, 17. marca, bo Krvavec prizorišče 4. državnega prvenstva v odbojki na snegu. Na krvavški plaži se bo v boj za državni naslov podalo rekordnih 24 ekip, naslov prvakov bodo branili Sara Valenčič, Teja Kolbl in Anastazija Žnidar ter Tadej Boženk, Danijel Pokeršnik in Denis Robida. Odbojkarska zveza Slovenije, ki državno prvenstvo v odbojki na snegu organizira četrtič, je morala zaradi izjemnega zanimanja število nastopajočih ekip s 16 povečati na 24, v čakalnici pa so še štiri ekipe, ki upajo na morebitno priložnost za dokazovanje.

Državno prvenstvo na Krvavcu, kjer se nam obetajo napeti obračuni, je privabilo sedanje in nekdanje reprezentante, spremljali pa bomo tudi nastope odbojkarjev in odbojkaric iz prve državne odbojkarske lige. Med njimi bosta tudi reprezentantki Anja Mazej in Žana Ivana Halužan Sagadin, v boj za najvišja mesta pa se bodo podale tudi nekdanje članice slovenske izbrane vrste Lana Ščuka, Sara Valenčič in Špela Marušič. “Odbojka na snegu je v zadnjih letih novost, je tudi vse bolj priljubljena in zato smo se s soigralkami odločile, da bi se rade preizkusile še na snežni podlagi. V preteklosti sem tekmovanja v odbojki na snegu že spremljala, pravila poznam, tudi sistem igre, a šele v nedeljo bomo lahko videle, kako vse skupaj zares poteka. Predvsem si želimo uživati, vsekakor pa se bomo morale najprej navaditi na pogoje in sistem igre, za katerega upam, da ga bom čim prej osvojile. Želimo si priti čim dlje, naš cilj so stopničke. Upamo pa seveda tudi na lepo vreme,“ je pred svojim prvim nastopom na državnih prvenstvih v odbojki na snegu dejala Mazejeva.

Zanimivo tekmovanje se nam obeta tudi pri moških, kjer se bo v boj za državni naslov prav tako podalo 12 ekip, med njimi bodo aktualni državni prvaki Tadej Boženk, Danijel Pokeršnik in Denis Robida, ki se jim bo tokrat pridružil še Matej Rapnik. Pokeršnik se zaveda, da v boju za novo zmago ne bodo imeli lahkega dela. „Zares me veseli, da se je na državno prvenstvo prijavilo toliko ekip. V boju za naslov to sicer pomeni kakšno tekmo več, a naredili bomo vse, da ubranimo zmago. Preletel sem seznam prijavljenih ekip, konkurenca je močna in nikogar ne bomo smeli podcenjevati. Tudi mlade ekipe so vse močnejše, nizi so kratki, saj se igrajo le do 15. točke in bo treba od prve do zadnje točke biti zbran in igrati na najvišji ravni. Menim, da smo kot ekipa v dobri formi, s tekmovanj na snežni podlagi imamo kar nekaj izkušenj. Pred nami je še kakšen trening na mivki, nato pa se bo že začelo zares.“

Izvedbe državnega prvenstva se po besedah generalnega sekretarja Gregorja Humerce veselijo tudi pri OZS: „Kljub pomladnim temperaturam se nadejamo uspešne izvedbe letošnjega državnega prvenstva v odbojki na snegu. RTC Krvavec nam tudi letos zagotavlja ustrezne pogoje za tekmovanje, zato bomo tam, že tretjič zapored, dobili državne prvake. Kljub temu, da gre za panogo, ki nima ligaškega tekmovanja in gre za enkratni dogodek, je zanimanje za turnir v obeh konkurencah ogromno. Vsekakor računamo na ugodne vremenske pogoje in da bodo gledalci lahko uživali v atraktivnih potezah najboljših slovenskih igralk in igralcev.“

„V podjetju RTC Krvavec smo počaščeni, da lahko ponovno gostimo dogodek državnega prvenstva v odbojki na snegu. Radi sodelujemo z OZS in s tem podpiramo tovrstna tekmovanja. Zbranim tekmovalkam in tekmovalcem želimo obilo uspeha, borbenosti in užitka na Krvavškem snegu,“ pa so sporočili z RTC Krvavec.

Prve tekme se bodo začele ob 9. uri, finalna obračuna sta predvidena za 15. uro.

Državno prvenstvo v odbojki na snegu bo imelo tudi dobrodelno noto. Tekmovalci, osebje in gledalci bodo na pobudo društva AED zbirali sredstva za nakup avtomatskega eksternega defibrilatorja. To je sporočila Ana Oblak.(konec)