19.03.2023 ob 20:25
Deli članek

Krvavec (MOREL)- Na Krvavcu se je odvijalo državno prvenstvo v odbojki na snegu. Naslova slovenskih prvakov so se veselili Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk, Denis Robida in Alan Košenina, v ženski konkurenci pa so zlato odličje osvojile Sara Valenčič, Teja Kolbl in Anastazija Žnidar.

Plaža na Krvavcu je bila prizorišče tretjega državnega prvenstva v odbojki na snegu, na katerem smo spremljali obračune osmih moških in šestih ženskih ekip, dve sta morali nastop v zadnjem trenutku odpovedati.

V moški konkurenci sta naslov prvakov iz leta 2019 branila Tadej Boženk in Denis Robida, ki sta tokrat združila moči z Danijelom Pokeršnikom in Alanom Košenino. Ekipa je dobila uvodna obračuna proti Blažu Kastelcu, Aleksandru Ribiču in Žanu Bezjaku ter mladim Jaki Prevorčniku, Žanu Zajcu, Joštu Leniču in Valu Stojanu ter se brez izgubljenega niza uvrstila v polfinale. V njem so izkušeni odbojkarji odpravili Matevža Berka, Sebastijana Šibaua in Matica Lebna, s katerimi so imeli nekaj težav predvsem v drugem nizu ter se tako prebili do finala.

V njem so se srečali z Gregorjem Felkarjem, Luko Weissom in Davidom Renkom, ki so si finale priigrali po zmagah nad Domnom Staretom, Jašo Rebula in Luko Staretom ter Berkom, Šibauom in Lebnom v prvem delu tekmovanja ter z zmago nad Prevorčnikom, Zajcem, Leničem in Stojanom, ki so se v polfinale prebili skozi repasaž. V boju za zlato odličje so bili prepričljivo, s 15:10 in 15:4, uspešnejši Boženk, Robida, Pokeršnik in Košenina, bronasta kolajna pa je šla v roke Prevorčniku, Zajcu, Leniču in Stojanu, ki so s 15:12 in 15:6 odpravili Berka, Šibaua in Lebna.

„Lepo je spet stati na najvišji stopnički. Tokrat se je naši standardni zasedbi pridružil še Alan Košenina in dodal svoj delež k temu, da smo še nekoliko lažje prišli do naslova prvakov. Zares sem vesel, da smo zelo hitro prišli do igre, kakršno smo prikazovali na naših zadnjih nastopih. Za odmeven rezultat na mednarodni ravni prihodnji teden pa bomo morali temu še nekaj dodati. Všeč mi je bilo vzdušje, ki je danes vladalo na Krvavcu, prišlo nas je pogledat veliko ljudi, tudi vreme je zdržalo. Organizacija je bila na visoki ravni in upam, da bo takšnih dogodkov čim več,“ je po zmagi povedal Pokeršnik.

Pri ženskah so ljubitelji odbojke spremljali obračune šestih ekip, zmage so se veselile Sara Valenčič, Teja Kolbl in Anastazija Žnidar, ki so bile v velikem finalu, z 2:1 v nizih, prepričljivejše od Eve Pavlič, Kaje Gimpelj in Anje Mitrovič. Pred tem so v polfinalu odpravile na koncu bronaste Matejo Seničar, Mašo Premzl in Sabino Kuzman, od katerih so bile uspešnejše že v skupinskem delu tekmovanja. Naveza Pavlič-Gimpelj-Mitrovič pa se je v finale uvrstila po zmagi nad Špelo Zakšek, Elmino Rapnik in Tjašo Vlepič, ki so bile na koncu četrte.

„Najprej hvala za čestitke. Ni bilo lahko priti do finala in tudi v finalu sprva nismo bile najbolj prepričljive, a smo se po izgubljenem prvem nizu hitro zbrale in na koncu prišle do zmage v treh nizih. Zdi se mi, da je konkurenca vse močnejša in upam, da se bo raven iz leta v leto še dvigovala. Na državnem prvenstvu smo si že nekaj časa želele nastopiti, a je bilo kar trikrat zapored odpovedano. Zdaj so ga na Odbojkarski zvezi Slovenije vendarle lahko izpeljali, nas je tekmovanje vsekakor navdušilo, še posebej, ker smo se na koncu veselile zmage,“ pa je dejala Sara Valenčič, ki je bila skupaj z Denisom Robido izbrana za najkoristnejšo igralko prvenstva.

Za naše najboljše odbojkarje na snegu sezone še ni končana, Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Denis Robida bodo namreč že prihodnji konec tedna nastopili na finalu evropske serije v avstrijskem Wagrainu. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)