28.02.2023 ob 21:44
Deli članek
Na sporedu spet zaključni boji MEVZA

Ljubljana (MOREL)-V srednjeevropskem prvenstvu MEVZA bodo v sredo na sporedu povratne tekme polfinala za moške, spremljali pa bomo tudi prva polfinalna obračuna pri ženskah. Za uvrstitev v veliki finale se bori pet slovenskih predstavnikov.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in Merkur Maribora so se v polfinalu prvič srečali pred tednom dni v Mariboru, z 1:3 so bili boljši Ljubljančani, ki v letošnji srednjeevropski ligi branijo zlato odličje. Ekipi se bosta v sredo pomerili v Hali Tivoli, srečanje se bo začelo ob 18. uri. Prednost domačega igrišča bodo v boju z avstrijsko SK Zadrugo Aich/Dob imeli tudi odbojkarji Calcit Volleyja, ki so bili na prvi tekmi od gostiteljev uspešnejši z 1:3. Obračun v kamniški športni dvorani bo moč spremljati ob 20. uri.

V boj za uvrstitev v veliki finale se v sredo podajajo tudi ženske. Prvi polfinalni par tvorita madžarska Swietelsky-Bekescsaba in zagrebška HAOK Mladost, v drugem bomo priča slovenskemu obračunu med Novo KBM Branik in Calcit Volleyjem. Prva tekma bo 1. marca, ob 18. uri, v mariborski Lukni, povratna pa 8. marca v Kamniku.

Zaključku polfinala srednjeevropske lige MEVZA bo sledil še finale Pokala Slovenije, ki bo 11. marca v Velenju, za pokalno lovoriko pa se bosta pri ženskah znova udarila Calcit Volley in Nova KBM Branik, pri moških pa ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)