24.01.2024 ob 20:57
Deli članek
Peti niz tokrat dobili odbojkarji Calcit Volleyja

Zmaga je bila sladka/ foto Klemen Brumec

 


 

Komarno (MOREL) – Calcit Volley – Spartak Myjava 3:2 (21, -21, -32, 19, 9) Mestna športna dvorana, sodnika: Jurković, Mezöffy.

Calcit Volley: Planinšič 5, Vinkovič 2, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 9, Okroglič 8, Mitrašinović, Brunet 31, Bakonji, Dulčev 26, Pavlović 17. Trener: Mladen Kašić.

Spartak Myjava: Pollak, Viskup 19, Panko, M. Zeman 14, Konc 19, L. Skasko, Ochodnicky (L), Donets, Valo 2, Hukel, O. Zeman 17, B. Skasko 17. Trener: Vitalij Osipov.

V svoji prvi tekmi turnirja v Komarnu so morali kamniški odbojkarji v maratonskem dvoboju, tretji niz se je končal z njihovo zmago s 46:44, v petem nizu priznati premoč domače ekipe, vendar so še vedno ohranili pravo mesto na lestvici. Tudi ob pomoči njihovega današnjega nasprotnika, ki je v prvi tekmi, ki je prav tako trajala pet nizov, premagal Maribor. Hkrati je bil to za Kamničane opomin, da bo Spartak vse prej kot lahek nasprotnik, čeprav je v slovaškem prvenstvu šele četrti, v srednjeevropski ligi pa je do zdaj v šestih tekmah dvakrat izgubil.

Po včerajšnjem porazu so Kamničani odločno začeli tekmo s Spartakom in po asu Dimitra Dulčeva, ki je prvič igral v prvi postavi, povedli s 7:3, po asu Uroša Nikolića pa že s 13:6. Sledili so črne minute za kamniško ekipo, kar so Slovaki izkoristili in se s točko Zemana približali na dve točki zaostanka (13:15). V končnici Kamničani vodstva niso zapravili, po novem asu, tokrat Dina Vinkoviča, so povedli z 20:16, niz pa je končal Uroš Pavlović.

V drugem nizu kamniški servis ni bil več tako uspešen, edini as je pri zaostanku treh točk (20:23) dosegel Lazaro Brunet, pa tudi pred tem so bili večinoma v prednosti odbojkarji iz Myjave, ki so z blokom Branislava Skaska izenačili izid v nizih. Z blokom Michala Zemana je Spartak v začetku tretjega niza povedel s 5:1, na šesti točki pa so Kamničani po napaki Konca izid izenačili, z blokom Pavlovića pa povedli z 11:8. Ko so po novem bloku, tokrat Jureta Okrogliča, so bili že na pragu zmage v tretjem nizu, saj so vodili s 17:12. Toda že pred končnico niza je Tobiaš Viskup izid izenačil izid na 21:21, z asom Skaska pa so Slovaki prišli do zaključne žoge. V še enem maratonskem nizu so bili na koncu bolj zbrani slovaški odbojkarji, ki so z novim asom Skaska dobili tudi tretji niz.

Vseeno so se zmage na koncu vseeno veselili kamniški odbojkarji, ki so v četrtem nizu le strnili svoje vrste. S točko Dulčeva so povedli z 11:6, po napaki Spartaka s 15:9 in asom Uroša Planinšiča z 18:11. Čeprav so Slovaki visok zaostanek še znižali na tri točke (16:19), tokrat do preobrata ni prišlo, vse dvome o tem, kdo bo dobil četrti niz, pa je razrešil Nikolić.

Tako so Kamničani še drugič v dveh dneh igrali tie-break, ki so ga za razliko od včerajšnje tekme dobro začeli, že ob menjavi strani vodili s štirimi točkami prednosti, nato pa sta bila v bloku uspešna Nikolić in Planinšec. Prednost šestih točk jim je zagotavljala mirno končnico, s svojim četrtim asom na tekmi, kamniškim desetim, pa je peto zmago svoji ekipi zagotovil Brunet, z 31 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme.

Odbojkarji Calcit Volleyja so v petih nizih kar 17 točk dosegli z blokom, Spartak je osem, prav tako so imeli več asov, deset proti štirim, bil malenkost slabši na sprejemu (51-odstotkov proti 54-odstotkov) in boljši v napadu (58-odstotkov proti 51-odstotkov), toda naredili so spet ogromno število napak. Skupaj kar 35, Spartak pa v petih nizih le 19.

To je sporočil Miha Štamcar. (konec)