03.03.2023 ob 17:34
Deli članek
Pred nami še zanimiv zadnji krog prvenstva

ATK Grosuplje-Geni Volley_foto Ales Oblak

Ljubljana (MOREL)- Odbojkarji in odbojkarice v prvi odbojkarski ligi in v 1.B Državni odbojkarski ligi bodo ta vikend odigrali zadnji krog rednega dela prvenstva, ki nam prinaša izjemno zanimive obračune in boj za mesta v končnici, hkrati pa tudi nova derbija Calcit Volleyja in Nove KBM Branik ter ACH Volleyja Ljubljana in Calcit Volleyja.

Redni del prve odbojkarske lige se bo zaključil s tekmami 21. kroga, v katerem bomo spremljali napeta srečanja. V soboto v Kanalu Salonit Anhovo pred domačimi navijači čaka pomemben dvoboj s Panvito Pomgrad. Kanalci namreč zasedajo šesto mesto na prvenstveni lestvici, ki še vodi neposredno v četrtfinale in imajo za zdaj enako število zmag kot Fužinar Sij Metal Ravne. Slednji bo svojo priložnost, da prehiti Salonit Anhovo, iskal na obračunu proti Merkur Mariboru, ki se bo na Ravnah na Koroškem začel v soboto, ob 19. uri. Zadnja tekma bo pomembna tudi za Črnuče, ki s štirimi zmagami in 13 točkami zasedajo osmo mesto, a si lahko na obračunu s Hišo na kolesih Triglav, ki bo ob 19.30 v Ljubljani, močno izboljšajo izhodišče pred zaključnimi boji. Derbi vodilnih ekip, ACH Volleyja Ljubljana in Calcit Volleyja, ki sicer ne bo odločal o ničemer, se bo v Hali Tivoli začel v nedeljo, ob 18. uri.

Najboljših šest ekip rednega dela prvenstva se bo uvrstilo neposredno v četrtfinale, sedmo in osmouvrščeno moštvo Sportklub prve odbojkarske lige pa v nadaljevanju sezone najprej čaka osmina finala. V njej bosta igrali tudi najboljši ekipi 1.B Državne odbojkarske lige. Mesto v osmini finala si je že zagotovila Krka, ki prepričljivo zaseda prvo mesto v razvrstitvi. Prav Novomeščani bodo tekmeci Šoštanja Topolšice, ki ga v boju za končno drugo mesto čaka težko delo, še toliko bolj, ker Šoštanjčani ne bodo igrali pred domačimi navijači. Gostovala bo sicer tudi Špan Brezovica, in sicer pri predzadnji Korvolley Mislinji, a imajo Brezovičani vseeno lepe možnosti za zmago in preboj na tako želeno drugo mesto. Na sporedu bodo tudi preostali obračuni, v nadaljevanju sezone pa ekipe, ki se ne bodo uvrstile v osmino finala, čaka še četrti krog prvenstva.

V ženski 1.B Državni odbojkarski ligi se bo 21. krog začel s petkovo tekmo med ŽOK Ljutomerom in Mozirjem, ki se s Calcit Volleyjem bori za drugo mesto. Slednje vodi v osmino finala, kamor se je že uvrstila Luka Koper, ki je na dosedanjih 20 tekmah izgubila le enkrat. Kamničanke v zadnjem krogu v gosteh čaka dvoboj prav proti Koprčankam, tako da imajo Mozirje, vsaj na papirju, lažje delo.

V Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske bosta uvodno tekmo 21. kroga v petek, ob 19.30, igrala SIP Šempeter in Formis, ki se borita za končno četrto mesto v razvrstitvi. Tretji GEN-I Volley bo tokrat gostoval pri ATK Grosuplju, ki nima več možnosti za šesto mesto in uvrstitev v četrtfinale, tekma med OD Krimom in Ankaranom bo prav tako le formalnost. Kot zadnje bodo na igrišče stopile še odbojkarice Calcit Volleyja in Nove KBM Branik, ki bodo v Kamniku odigrale nov derbi, ki pa stanja na prvenstveni lestvici ne more več spremeniti.

Za najboljše ekipe bo 21. krog še zadnja preizkušnja pred finalom Pokala Slovenije, ki se bo 11. marca odvijal v Velenju in na katerem se bosta za pokalno lovoriko pri moških udarila ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley, pri ženskah pa Calcit Volley in Nova KBM Branik. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)