20.02.2024 ob 15:17
Deli članek
Pred odbojkaricami le še končnica prvenstva

ACH Volley/ foto Aleš Oblak

Ljubljana (MOREL)_ S tekmami 10. kroga v modri in zeleni skupini se je zaključil drugi del prve odbojkarske lige za ženske. Končnica državnega prvenstva se bo s prvimi četrtfinalnimi obračuni začela 24. februarja. Še pred tem bodo odbojkarice odigrale tekme osmine finala Pokala Slovenije.

Odbojkarice so v okviru modre in zelene skupine odigrale še zadnje tekme drugega dela državnega prvenstva. Aktualne slovenske prvakinje iz Calcit Volleyja so le še potrdile svojo prevlado in se v končnico podajajo s 24 zaporednimi zmagami. Nova KBM Branik je tekmovanje v modri skupini zaključila na drugem mestu, Mariborčanke so skupno nanizale 19 zmag in pet porazov. Na tretjem mestu je GEN-I Volley s 13 zmagami in 11 porazi, tik za petami Novogoričankam pa so bile vseskozi igralke SIP Šempetra. Luka Koper je drugi del prvenstva zaključila s porazom proti GEN-I Volleyju in zasedla peto mesto, s šeste pozicije se v končnico podaja Ankaran. V zeleni skupini so bile odbojkarice Calcit Volleyja II zelo prepričljive, izgubile so namreč le enkrat, smo pa zato spremljali napet dvoboj med ATK Grosupljim in Formisom, ki sta se borila za uvrstitev v četrtfinale in tudi za mesto v 1A. Državni odbojkarski ligi v prihodnji sezoni. Uspešnejše so bile Grosupeljčanke, ki so drugo mesto potrdile prav z osvojeno točko proti Formisu v zadnjem krogu tekmovanja zelene skupine.

Četrtfinale državnega prvenstva se bo začel v soboto, 24. februarja, ko bo Calcit Volley gostil ATK Grosuplje, Nova KBM Branik pa bo doma pričakala drugo kamniško zasedbo. V Novi Gorici se bosta merila GEN-I Volley in Ankaran, Luka Koper pa prihaja v goste k SIP Šempetru. Povratne tekme bodo 28. februarja, morebitne tretje tekme pa 2. marca. Polfinale se bo začel 16. marca.

Odbojkarice se bodo v tem tednu med seboj pomerile tudi v tekmovanju za Pokal Slovenije, saj bodo na sporedu srečanja osmine finala. V sredo, 21. februarja, bo Calcit Volley II gostil Ankaran, ŽOK Triglav Kranj pa Formis. V Ljubljani se bosta srečala ŽOK Šentvid in ATK Grosuplje, Visit Braslovče se bodo doma pomerile z OD Krimom, Murexin Puconci pa s SIP Šempetrom. V sredo se bo odvijal še obračun med Weiler Volley Zrečami in GEN-I Volleyjem. V četrtek, 22. februarja, se bo Triglav Kranj na domačem parketu meril z Novo KBM Branik, v Mariboru pa bosta igrala Nova KBM Branik II in Calcit Volley.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek, 23. februarja.

Odbojkarji so doslej odigrali tekme 7. kroga modre in zelene skupine, na lestvici pa po dveh spodrsljajih Calcit Volleyja prvo mesto zaseda ACH Volley Ljubljana z 19 zmagami in dvema porazoma. Kamničani so vknjižili 17 zmag in štiri poraze, na tretjem mestu pa se z 12 zmagami in devet porazi nahaja Maribor. Sledijo še Hiša na kolesih Triglav s skupno šestimi točkami zaostanka ter Panvita Pomgrad in Fužinar Sij Metal Ravne. V zeleni skupini sta si Krka, ki je po sedmih krogih še neporažena in Alpacem Kanal, ki je klonil le enkrat, tri kroge pred koncem že zagotovila prvo oz. drugo mesto, s tem pa tudi uvrstitev v končnico in nastopanje v Sportklub prvi odbojkarski ligi v sezoni 2024/25. Na tretjem mestu v razvrstitvi je Šoštanj Topolšica, sledijo Špan Brezovica, SIP Šempeter in Črnuče.

Pred srečanji 8. kroga pokalne tekme čakajo tudi moške, ki se bodo med seboj merili v četrtfinalu. Panvita Pomgrad bo 21. februarja gostila ACH Volley Ljubljana, 22. februarja pa bo moč spremljati tri dvoboje. V goste k ekipi Fužinar mladi prihaja Krka, na gostovanje k Alpacem Kanalu se odpravlja Calcit Volley, v Kranju pa bo na sporedu obračun med Hišo na kolesih Triglav in Mariborom.

Finale Pokala Slovenije bo v nedeljo, 24. marca v Areni Bonifika v Kopru. Vstopnice so že na voljo na Eventimu. To je sporočila Ana Oblak. (konec)