03.11.2023 ob 11:37
Deli članek
Pred odhodom v Carigrad še v Hoče

Calcit Volley /foto Klemen Brumec

 

Kamnik (MOREL)- Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtek v Zagrebu v srednjeevropski ligi proti domači Mladosti prvič v letošnji sezoni ostale praznih rok, že v soboto, ob 19. uri, pa jih v Hočah čaka tekma sedmega kroga prve odbojkarske lige za ženske proti Formisu. To bo tudi njihova zadnja tekma pred začetkom lige prvakinj, ko se bodo v torek, 7. novembra, v Carigradu pomerile s Fenerbahčejem.

Varovanke Bruna Najdiča so v četrtek proti Zagrebčankam v prvem nizu še vodile z 20:15 in bile na pragu vodstva z 1:0 v nizih, toda po tem vodstvu so zadeve zanje krenile v napačno smer. V napeti končnici so bile boljše domače odbojkarice, tako kot tudi v drugem in tretjem nizu, v kamniški ekipi pa, kot da ni bilo več prave energije.

»Že v prvem nizu smo imeli v protinapadih veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Kljub temu smo bili v dobrem položaju, toda po visokem vodstvu so se zadeve ustavile. Po izgubljenem nizu smo dokončno padli v svoji igri, je pa res, da so se tudi nasprotnice razigrale in so bile od drugega niza naprej ves čas boljše od nas. Kot kaže nam je tekma proti Bekescsabi vzela veliko fizične in psihične energije, ker je bila zelo težka tekma, ampak zdaj je, kar je. Vseeno bi morali prikazati boljšo igro, in če k temu dodamo še naše težave, ker še nimamo v celoti sestavljene ekipe, pridemo počasi do vzrokov za naš poraz,« je o prvem porazu v sezoni dejal Najdič, ki je imel na voljo premalo razigranih igralk. Ob Maši Pucelj je bila v napadu nevarna še Andjelka Radišković, delno Naja Boisa, druge so bile nerazpoložene.

»V srednjeevropski ligi potrebuješ kompletno ekipo, ki je mi v tem trenutku nimamo, česar se zavedamo, zato bomo morali v kratkem priti do okrepitev, da bomo imeli na voljo širši izbor igralk. Toda ne glede na to moramo z ekipo, ki jo imamo zdaj na voljo, priti do čim boljših rezultatov. Če bi nekako povzel turnir v Zagrebu, bi dejal, da smo lahko zadovoljni z zmago in porazom, saj smo tako še vedno na dobri poti, da se uvrstimo na zaključni turnir, kar je v prvem delu tekmovanja naš cilj.«

Ker bodo Kamničanke že v soboto igrale v Hočah, časa za počitek po turnirju ne bodo imele prav veliko, prav tako tudi ne za trening. »Ne bo časa ne za eno ne za drugo. Tako ali tako je zdaj pred nami težko obdobje, saj bomo samo v novembru odigrali deset tekem, poleg tega nas čaka še nekaj potovanj, tako da prav veliko ne bomo mogli trenirati,« je povedal trener Kamničank, ki se zaveda, da sobotno gostovanje v Hočah niti približno ne bo lahko.

»Vedeti moramo, da tudi če smo v polni zasedbi in da ni poškodb, še vedno nimamo sestavljene ekipe, zato kaj veliko prostora za razna eksperimentiranja nimamo. Zato bomo morali v Hočah igrati na vso moč, da ne bi slučajno zašli v težave, kajti domačinke bodo igrale neobremenjeno in so lahko zelo nevarne. Po tem porazu v Zagrebu bomo imeli zdaj še večji motiv, da pokažemo dobro igro in z vsem spoštovanjem do ekipe Formisa bomo sobotno tekmo odigrali na polno, z vso močno zbranostjo. Upam, da bo to dovolj za novo zmago,« je še dejal trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki so v domačem prvenstvu še brez poraza.

Hočanke so v dozdajšnjih šestih tekmah dvakrat zmagale, boljše so bile od Ankarana doma in ATK Grosuplja v gosteh. V primerjavi z lansko sezono imajo precej spremenjeno zasedbo, saj so odšle Julija Grubišič Čabo, Nika Milošič, Žana Godec, Lana Zupan, Adela Škoflek, Naja Divjak in Ema Klavžar, prišle pa Neja Vidali, Alja Maučnik, Manca Karo, Neja Fras, Indi Zetič in ukrajinska korektorica Zoriana Tomčik, ki je z dvajsetimi leti skupaj z Nejo Bračič tudi njihova najstarejša igralka. Ekipo tudi v letošnji sezoni vodil Miloš Milič.

Druge sobotne tekme sedmega kroga prve ženske odbojkarske lige so: Ankaran - GEN-I Volley, Nova KBM Branik – Luka Koper in SIP Šempeter – ATK Grosuplje. To je sporočila Mateja Živoder. (konec)