24.02.2024 ob 23:00
Deli članek
Prva točka Klobučarja po skoraj letu dni za novo kamniško zmago

Dimitar Dučev/ foto Klemen Brumec

Murska Sobota (MOREL) – Panvita Pomgrad – Calcit Volley 0:3 (-28, -15, -16)Dvorana OŠ I, gledalcev 100, sodnika: Miklošič, Suljkanović.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 5, Šormaz 15, Drvarič 1, Vrabl (L), Suhadolnik 4, Legen, Bedrač 3, Novak (L), Mirković 16. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 1, Lazar, Klobučar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 9, Okroglič 4, Mitrašinović 1, Brunet 12, Oman, Bakonji 1, Dulčev 16, Pavlović 9. Trener: Mladen Kašić.

Kamničani so na preteklih treh medsebojnih tekmah vedno premagali Sobočane, na niti eni od tekem pa proti njim niso izgubili niza. Najbližje so mu bili v drugi tekmi prvega dela prvenstva, ko so v Kamniku prvi niz izgubili na 29. točki, zelo blizu častnemu nizu pa so bili tudi v prvem nizu današnjega obračuna, v katerem so imeli tudi štiri zaključne žoge. Vse štiri so Kamničani ubranili, zato pa so sami izkoristili drugo. V drugem in tretjem nizu pa so samo potrdili, da imajo v letošnji sezoni kakovostnejše ekipo od soboške. Hkrati pa je to dobra napoved za derbi z Ljubljančani v prihodnjem krogu, ki bo najverjetneje odločal o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva.

Prvi niz je bolje začela domača ekipa, ki je po napadu Stefana Markovića povedla z 9:5, vodila pa je tudi še z 10:6, ko je bil uspešen Žiga Bedrač. V nadaljevanju niza so se jim gostje s točko Dmitra Dulčeva približali na točko zaostanka (10:11), toda po njihovi napaki so Sobočani prišli do treh točk prednosti (16:13). Do svojega drugega izenačenja v prvem nizu so Kamničani prišli po napadu Lazara Bruneta na 20. točki, vendar so bili domači odbojkarji tisti, ki so prvi prišli do zaključne žoge. Imeli so še tri, eno tudi Kamničani, vse dvome o tem, komu bo pripadel uvodni niz, pa je z blokom razrešil Uroš Planinšič.

Če se Kamničani v uvodnem nizu niso in niso razigrali, so drugi niz začeli na najboljši možni način. S tremi zaporednimi točkami Dulčeva so povedli s 4:1, z blokom Uroša Nikolića s 7:3 in po novem bloku, tokrat bolgarskega korektorja v kamniškem dresu, že s 14:7. Tudi po visokem vodstvu se Kamničani niso zaustavili in po dveh asih Uroša Pavlovića in bloku Nikolića je bilo že 19:9. Niz, je bi s tem odločen, zadnjo točko v tem nizu pa je dosegel Pavlović, ki je prve odbojkarske korake naredil prav v dresu Panvite Pomgrada.

Tudi v tretjem nizu so prevladovali varovanci Mladena Kašića, ki je bil po slabši predstavi Kamničanov v četrtfinalu pokala Slovenije, ko so šele v petem nizu strli odpor Alpacem Kanala, spet lahko bolj zadovoljen z igro svoje ekipe. Že sredi niza so Kamničani z blokom Okrogliča Sobočanom pobegnili za sedem točk (15:8), tudi v končnici, ko so priložnost dobili še igralci, ki so tekmo začeli s klopi, pa njihova zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Zadnjo točko na tekmi je dosegel povratnik v Calcit Volley, Jan Klobučar. Zanj je bila to prva točka po skoraj letu dni, ko si je v finalu pokala Slovenije lani v Velenju poškodoval koleno. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)