02.07.2024 ob 14:25
Deli članek
Prvi tekmeci Slovencev v Parizu bodo Kanadčani

Ljubljana (MOREL)- Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo zgodovinsko prvo tekmo na olimpijskih igrah v Parizu igrala 28. julija proti Kanadi. Naše odbojkarje v South Paris Areni I nato čakata še dva obračuna skupinskega dela tekmovanja proti Srbiji in Franciji.

Mednarodna odbojkarska zveza je razkrila spored tekem na olimpijskem turnirju v Parizu. Boj za odličja se bo začel 27. junija z jutranjo tekmo med Japonsko in Nemčijo, v nadaljevanju pa se bodo med seboj merile še reprezentance Italije in Brazilije, Poljske in Egipta ter ZDA in Argentine.

Drugi dan tekmovanja bo namenjen prvim dvobojem ženskih reprezentanc ter srečanjima med Francijo in Srbijo ter Slovenijo in Kanado. Slovence obračun s Kanadčani čaka ob 21. uri. Drugo tekmo bodo naši fantje igrali 30. julija, ko se bodo v South Paris Areni I ob 17. uri pomerili s Srbi. Za konec skupinskega dela olimpijskega turnirja varovance Gheorgheja Cretuja čaka še tekma z gostitelji in aktualnimi olimpijskimi prvaki Francozi, ki bo 2. avgusta ob 17. uri.

Četrtfinalni dvoboji za moške bodo 5. avgusta, polfinalni tekmi bosta 7. avgusta, v boj za olimpijski prestol in kolajne pa se bodo najboljše reprezentance podale 9. in 10. avgusta. Vstopnice za ogled obračunov so za zdaj še na voljo.

Spored tekem: https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/volleyball-olympic-games-paris-2024/schedule/#fromDate=2024-07-27 To je sporočila Ana Oblak.(konec)