13.11.2023 ob 13:44
Deli članek
Rok Možič blestel s 30 točkami

Rok Možic

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentanti so pretekli teden in vikend znova uspešno nastopali v tujih prvenstvih. S 30 točkami se je na gostovanju izkazal Rok Možič, 21 jih je v Južni Koreji dosegel Matej Kök, Eva Zatković in Lorena Lorber Fijok pa sta jih osvojili po 17.

V italijanskem prvenstvu so odbojkarji igrali tekme 4. kroga in zmage z 1:3 na gostovanju pri Farmitalia Catania se je veselil Rok Možič, ki je v dresu Rana Verona dosegel 30 točk. Itas Trentino z Janom Kozamernikom je zmagal proti Gas Sales Blueenergy Piacenzi s 3:1, Sir Susa Vim Perugia Gregorja Ropreta pa je bila s 3:1 boljša od Valsa Group Modene. Novo dobro predstavo je prikazala Eva Zatković, ki pa s 17 točkami ni mogla preprečiti poraza Tecnoteama Albese Volley Como proti Cda Volley Talmassons Fvg (3:1).

Na Poljskem se je zmage veselil Klemen Čebulj, ki je za Asseco Resovio Rzeszow dosegel deset točk. Njegova ekipa je s 3:0 premagala Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. Žiga Štern je za Slepsk Malow Suwalki dosegel 13 točk, a je bila na koncu s 3:1 vseeno boljša nasprotna ekipa Barkom Każany Lwów.

V Grčiji se je izkazala Lorena Lorber Fijok (17 točk), ki je v dresu A. O. Thiras na gostovanju zmagala na srečanju z A.O. Lamias z 1:3. V Nemčiji je Berlin Saša Štalekarja zmagal z 0:3 na gostovanju pri Friedrichshafnu, medtem ko je VfB Suhl Lotto Thüringen Eve Pogačar izgubil v petem krogu. Dejan Vinčič je prispeval tri točke k zmagi CS Rapid Bucuresti s 3:0 nad CS Stiinta Explorari Baia Mare. Mija Šiftar je v sedmem krogu francoskega prvenstva ta konec tedna dosegla enajst točk. Njen Volley Mulhouse Alsace je sicer izgubil proti Levallois Paris (2:3).

Slovenci so bili uspešni tudi v Aziji. Matej Kök je v dresu Seul Woori Card Woori Won v preteklem tednu zabeležil dve zmagi, na obeh tekmah je dosegel po 21 točk, na Kitajskem pa je Saša Planinšec prav tako odigrala dve srečanji in na obeh doseglapo pet točk. Tine Urnat bo naslednje tekme na Japonskem igral 17. in 18. novembra. To je sporočila Ana Oblak. (konec)