18.06.2024 ob 15:09
Deli članek
Slovenci za Pariz potrebujejo zmago proti Argentini

Ljubljana (MOREL)- Slovenska moška odbojkarska reprezentanca še ni uvrščena na olimpijske igre v Parizu. Z Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) so namreč sporočili, da Slovenci za potrditev nastopa na olimpijskem turnirju potrebujejo zmago proti Argentini.S sedeža FIVB je prišla informacija, da slovenski odbojkarji za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu potrebujejo zmago proti Argentini in ne le osvojenega niza, kakršna je bila prvotna neuradna informacija.

Slovenci in Argentinci se bodo že danes zvečer, ob 20.30, pomerili v Stožicah, kjer se ob 16.30 z obračunom med Bolgarijo in Turčijo začenja tretji turnir rednega dela Lige narodov. Zapis iz FIVB objavljamo v celoti, vključno s prevodom, kot so ga poslali iz Odbojkarske zveze Slovenije.

IMPORTANT INFORMATION – LJUBLJANA
Pomembne informacije - Ljubljana

Based on today’s World Ranking projections, we can now confirm with certainty:
Glede na projekcije na podlagi današnje svetovne lestvice, v tem trenutku z gotovostjo lahko potrdimo:

1.⁠ ⁠Team SLOVENIA - opportunity to award if they win match vs ARG (3-0, 3-1 or 3-2) on TUE, 18 JUN at 20h30.

Ekipa Slovenije – priložnost za potrditev (za nastop na OI) v primeru zmage proti Argentini (3-0, 3-1 or 3-2) v torek, 18. junija, ob 20.30.

2.⁠ ⁠Team ITALY - regardless of future results - is QUALIFIED to the Olympics and will be awarded after the match ITA vs POL on WED, 19 JUN at 20h30.

Ekipa Italije – ne glede na prihodnje rezultate – je kvalificirana za olimpijske igre in bo potrjena po tekmi med ITA in POL v sredo, 19. junija, ob 20.30.

3.⁠ ⁠No other team in this Pool can be awarded with certainty at the moment.
Nobena druga ekipa v tej skupini še ne more biti potrjena v tem trenutku.

(konec)