02.07.2024 ob 18:19
Deli članek
Slovenki dobili nasprotnice na EP

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta dobili nasprotnice v boju za naslov evropskih prvakinj. Naši dekleti bosta na evropskem prvenstvu, ki ga bomo med 13. in 18. avgustom spremljali na Nizozemskem, nastopali v skupini E.

Naši najboljši odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin se bosta že tretjič podali v boj za evropski naslov. Na evropskem prvenstvu smo ju prvič spremljali leta 2022 v Muenchnu, kjer sta osvojili 17. mesto, 17. pa sta bili tudi na lanskem Euro Beach Volleyju na Dunaju.

Slovenki, ki bosta nastopali v konkurenci najboljših 32 evropskih dvojic iz 15 držav, si želita uvrstitve vsaj med najboljših 16 parov, tihi cilji pa so še precej višji. »Na zadnjih dveh prvenstvih sva prvi del tekmovanja odigrali dobro in se iz skupine prebili v izločilne boje, žal pa ne tudi kam višje. Vem in verjamem, da zmoreva več in prepričana sem, da bova tokrat to tudi dokazali. Upava, da bova domov prinesli precej boljši rezultati in morda celo kolajno,« je že pred žrebom skupin dejala Kotnikova.

A pred slovenskima odbojkaricama na mivki je težka naloga. Žreb jima je namreč namenil nastope v skupini E, v kateri bosta igrali skupaj z dvema nemškima navezama – Mueller/ Tillman in Ludwig/ Lippmann ter Čehinjama Dunarovo in Mokro. »Najino skupino lahko v primerjavi s preostalimi skupinami ocenim kot nekaj srednjega. Žreb nama je dodelil dvoje zelo težke nasprotnice. Vemo, kakšne rezultate sta doslej dosegli Lippmannova in Ludwigova, ki je med drugim tudi nekdanja olimpijska prvakinja in nosilka 10 odličij z evropskih prvenste. Vemo tudi, kako dobri sta najini prvi tekmici Muellerjeva in Tillmannova. A tudi Lippmannovo in Ludwigovo sva s Tjašo že premagali, prav tako kot tudi Dunarovo in Mokro, s katerima sva se doslej srečali že nekajkrat in bili vselej boljši. So pa ekipe tako kakovostne, da vsaka lahko premaga vsako, navadno je vse odvisno od dnevne forme. Najboljše ekipe bodo tik pred evropskim prvenstvom nastopile na olimpijskih igrah in skladno s tem tempirale formo. Vprašanje je, v kakšnem fizičnem in predvsem psihičnem stanju bodo prišle na Nizozemsko. To bi vsekakor lahko bila ena od najinih prednosti,« je še dodala Kotnikova.

Evropsko prvenstvo bo od 13. avgusta naprej moč spremljati v Haagu, Apeldoornu in Arnhemu, naslov evropskih prvakinj pa bosta branili Švicarki Tanja Hueberli in Nina Brunner. To je sporočila Ana Oblak.(konec)